"Bad Dog Chronicles" by Linnch

"Bad Dog Chronicles" by Linnch

Izložba "Bad Dog Chronicles" vizuelnog umetnika Vanje Vikala (Linnch-a), biće otvorena 15. novembra u 20 časova u zagrebačkoj Boonici (Veslačka 23). 

U okviru projekta BooEx (Boonika izložbe), sledeći gost koji ima priliku da izlaže je vizuelni umetnik Vanja Vikalo koji stvara pod imenom Linnch. On će predstaviti novije radove iz serije "Hronike nevaljalog psa". 

 

BooEx (Boonika izložbe) samo je jedan od projekata Boonike, platforme vizualnog dijaloga, organizovane radi postizanja zajedničkog intreresa promovisanja umetnosti i međunarodne kulturne kooperacije. U kratkom roku, projekat Boonika izložbe pokazao se kao jedno od bitnih kulturnih događanja na likovnoj i sličnoj hrvatskoj umetničkoj sceni, koja se materijalizovala velikim interesom underground i mainstream publike koja posećuje njihove manifestacije.

Vanja Vikalo se nedavno predstavio hrvatskoj publici u okviru projekta Muzej ulične umetnostiNjegov rad je duhovita i oštroumna kritika društva u kojem živi. Radovi su mu satirični, ironični, a poruke u njegovim crtežima i njihova višeslojnost su nešto što ga u velikoj meri razlikuje od brojnih ilustratora mlađe generacije.

Vanja Vikalo (Linnch) je vizuelni umetnik iz Herceg Novog. Prvenstveno se bavi ilustracijom i dizajnom karaktera, ali i ekperimentiše sa live videom. Zajedno sa svojim istomišljenicima organizuje festival savremene umetnosti u Herceg Novom pod nazivom Sinestezija, čiji je art direktor. Vanja crta od svog prvog kontakta sa olovkom, a crtanje kao posao shvata na prvoj godini fakulteta kada počinje da radi ilustracije za Rope Clothing. Zajedno sa dizajnerom Mirkom Lazarevićem osniva D-Bend studio, sa fokusom na alternativnijem kreativnom izrazu, uz izbegavanje korporativnog pristupa dizajnu. Zajedno su u okviru D-Benda radili za razne brendove i organizacije, među kojima su Exit Festival, Kidspatch, Zla Zla, Fox TV...U novembru 2012. godine Vanja je pokrenuo blog  "All Those Sketches", koji mu služi za skladištenje gomile skica, nastali proteklih godina u slobodno vreme. Vanja Vikalo je u aprilu imao samostalnu izložbu "Linnch It" u UK Parobrod u Beogradu na kojoj je prikazao noviju seriju skica i crteža pod nazivom "Heretiks".

Izložbu možete pogledati svaki dan od 15h do 21h, osim nedelje.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text