ArtSample razgovor sa Katarinom Petrović i Ninom Ivanović

ArtSample razgovor sa Katarinom Petrović i Ninom Ivanović

Nova serija ArtSample razgovora u saradnji sa organizacijom Mangelos nagradom ovog puta predstavlja Katarinu Petrović i Ninu Ivanović.

Razgovor će se održati u Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3) u utorak 18. decembra od 18 časova.

 

 

Katarina i Nina će sa publikom imati prilike da razgovaraju o uticajima: drugim umetnicima, teoretičarima i uopšte fenomenima koji su uticali na njihov rad.

Katarina Petrović je umetnica i istraživačica čiji su rad i stvaralaštvo smešteni u sferu intersekcija umetnosti, nauke i humanističkih nauka. Njeno istraživanje se fokusira na proces postanka i pojam generativnosti, a u svom radu koristi medije kao što su tekst, jezik, zvuk i kod. Trenutno radi kao istraživačica i saradnica u centru za transdisciplinarna istraživanja Leo Apostel u Briselu. Završila je master studije na ArtScience departmanu Kraljevskog konzervatorijuma i Kraljevske akademije umetnosti u Hagu, kao i osnovne i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, na smeru slikarstvo. Ko-inicijatorka je Femkanje radio emisije i projekta ArtScience Forum. Članica je Stroom Den Haag centra, Trixie kolektiva i bila je član Rec Play improv ansambla za elektro-mehaničku muziku u Hagu od 2014 do 2016. godine.

Nina Ivanović je rođena 1986. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2010. godine, smer slikarstvo. Od 2006. aktivno izlaže u zemlji i inostranstvu. Imala je priliku da izlaže samostalno i kolektivno na velikom broju izložbi, dva puta je nagrađivana za crtež, 2009. nagradom Fakulteta likovnih umetnosti i 2014. nagradom iz fonda Vladimira Veličkovića, a 2018. dobila je nagradu Oktobarskog salona. Bila je član i izlagač u okviru organizacije nKA-ICA (Nezavisna kulturna asocijacija) tokom 2006 – 2010, a od 2012. sa još šest kolega osniva Umetnički kolektiv U10 i vodi Umetnički prostor U10.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text