Art & Fashion događaj u Bioskopu Balkan

Art & Fashion događaj u Bioskopu Balkan

Od 22. do 23. maja održana je Art & Fashion manifestacija u Bioskopu Balkan, u organizaciji Fondacije Saša Marčeta i Agencije Fabrika.


 

 

 

 

Prve večeri 22. maja, publiku su očararale Rada Đuričin i Vjera Mujović u predstavi “Mala crna haljina”. 

Na završnoj večeri, 23. maja održan je performans “Zinaida & Letroiane”, mini koncert Jele Cello i performans "Anna Cappelli Adora i Baustelle".

Italo Marseglia, kreator visoke prikazao  je kolekciju sa Nedelje visoke mode, koja je održana u Rimu, u januaru. Kao kostimograf predstavio se u performansima “Zinaida & Letroiane” i "Anna Cappelli Adora i Baustelle, u je prikazao sopstvene vizije i inspiracije za svoje kreacije. U performansima su objedinili teatar, literaturu, modu i muziku.

Performans “Zinaida & Letroiane” objedinjuje teatar, literaturu, modu i muziku.

Modni deo: najnovija kolekcija visoke mode Italo Marseglie za sezonu proleće/leto 2019.

U naslovnoj ulozi Jelene Trojanske: Tamara Aleksić
Režija i koreografija: Rossano Giuppa

Mini koncert klasične muzike, čelistkinje Jelene Mihajlović (Jelle Cello), oduševio je publiku. Jela je izvela numere sa njenog novog, trećeg albuma "Potraga za magičnim violončelom“ koji izlazi za PGP-RTS krajem maja. U kojem se prvi put pojavljuje kao koautor muzike. Album predstavlja kompleksno muzičko delo za violončelo i simfonijski orkestar i njen do sada najambiciozniji muzički projekat, sniman sa njenim šezdesetočlanim simfonijskim orkestrom Jela Cello Power Symphony Orchestra.

"Anna Cappelli Adora i Baustelle" je pozorišno-modni-muzički performans, zasnovan na legendi o Anni Cappelli. Inspirisan scenarijom Anibala Rucela (Annibale Ruccello) "Ana Kapeli" i muzikom grupe Baustel.

U naslovnoj ulozi Anne Cappelli: Bianca Nappi
Kostimograf: Italo Marseglia
Režija i koreografija: Rossano GiuppaFondacija Saša Marčeta na čelu sa gđom Vericom Sujić je mlada neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da svojim delovanjem doprinese razvoju i popularizaciji kulture, nauke i umetnosti. Svojim radom podržava umetnike i mlade u nastojanju da postanu pokretači pozitivnih promena.

Nova ARTmosfera naziv je velikog projekta Fondacije Saša Marčeta, zvanično otpočetog u novembru prošle godine. ART & FASHION je samo jedan u nizu događaja objedinjenih pod ovim projektom, koji ima za cilj promenu atmosfere u ARTmosferu.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services