Art & Fashion događaj u Bioskopu Balkan

Art & Fashion događaj u Bioskopu Balkan

Fondacija Saša Marčeta i Agencija Fabrika organizuju 22. i 23. maja, u Bioskopu Balkan (Braće Jugovića 16), manifestaciju pod nazivom ART & FASHION.

Ovaj događaj koji će okupiti umetnike iz Italije i Srbije, ima za cilj da poveže modu sa drugim vidovima umetnosti, pozorištem i performansima. Program obe večeri počinje od 20:30h.

 

Prve večeri održaće se predstava “Mala crna haljina”, autorke Vjere Mujović, inspirisana slavnom kreatorkom Coco Chanel, koju igraju Rada Đuričin i Vjera Mujović.
Reditelj: Nataša Radulović Dizajn i izrada šešira: Ercegovac
Kompozitor: Rade Radivojević Rukavice: Evica Milovanović
Kostimograf: Igor Todorović Scenograf: Aleksandar Veljanović

Druge večeri, 23. maja, beogradskoj publici će se predstaviti italijanski kreator visoke mode Italo Marseglia, koji u Beograd dolazi sa najnovijom kolekcijom koju je prikazao u januaru na Nedelji visoke mode u Rimu. U ulozi kostimografa za performanse “ZINAIDA & LE TROIANE” i “ANNA CAPPELLI ADORA I BAUSTELLE” prikazaće svoje vizije i inspiracije za kolekcije.

Performans: “ZINAIDA & LE TROIANE” Performans: “ANNA CAPPELLI ADORA I BAUSTELLE”
Kostimograf: Italo Marseglia Kostimograf: Italo Marseglia
Igra: Tamara Aleksić Igra: Bianca Nappi
Režija: Rossano Giuppa Režija: Rossano Giuppa
Posle prvog dela programa, publika će imati priliku da uživa u mini koncertu naše čuvene violončelistkinje Jele Cello (Jelena Mihajlović). Jela će izvesti numere sa svog novog albuma “Potraga za magičnim violončelom”, koji izlazi za PGP-RTS krajem
maja.

Bioskop Balkan je trenutno u fazi rekonstrukcije i adaptacije prostora, posetioci će imati priliku da prate i primećuju promene koje budu nastajale tokom vremena. Novim konceptom Bioskopa Balkan, Fondacija Saša Marčeta donosi NOVU ARTmosferu čiji je epicentar upravo ovaj spomenik kulture, budući multifunkcionalni kulturni centar.

“Fondacija Saša Marčeta želi da učestvuje u razvijanju kulture na svim nivoima. Pojam kulture je veoma širok, a moda je sastavni deo nje i predstavlja nivo kulture jedne zemlje. Art & Fashion događaj ima za cilj da poveže modu sa drugim vidovima umetnosti, pozorištem i performansima. Italija je sinonim za visoku modu, Beograd zaslužuje više ovakvih događaja. Naš plan je da izgradimo most koji će dvosmerno povezati Srbiju sa svetom.” – istakla je Verica Sujić, direktorka Fondacije Saša Marčeta.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services