Arhitektura u kontekstu 2 - KCB | Arhitektonski konkurs kao model arhitektonske prakse

Arhitektura u kontekstu 2 - KCB | Arhitektonski konkurs kao model arhitektonske

U okviru ciklusa razgovora Arhitektura u kontekstu 2, biće održan javni razgovor pod nazivom "Arhitektonski konkurs kao model arhitektonske praks" u sredu, 23. novembra u 19 časova u galeriji Artget, Kulturnog centra Beograda (Trg republike 5).


 

Arhitektonski konkurs kao model arhitektonske prakse - arhitektica Zorica Savičić. Autor i moderator razgovora je Snežana Ristić.

Zorica Savičić je diplomirala 1985, na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Nagrađivana je kao studentkinja. Dobila je nagradu iz fonda Olivera i Milan Minić za najbolji studentski rad iz oblasti enterijera i nagradu fonda Danica Kojić za najbolji diplomski rad iz oblasti enterijera. Radila je u velikim arhitektonskim biroima (Invest biro, Energoprojekt), bila je asistentkinja na beogradskom Arhitektonskom fakultetu. Danas je vanredna profesorka na Fakultetu za umetnost i dizajn, univerziteta Džon Nezbit na predmetu Enterijer javnih objekata i objekata kulture. Još uvek učestvuje na arhitektonsko urbanističkim konkursima. I dobija nagrade.

Zorica Savičić govoriće o izazovima urbanističko-arhitektonskih konkursa, važnosti i efemernosti enterijera, arhitekturi kao životnom opredeljenju, arhitektonskoj praksi i važnosti obrazovanja, o tome kako arhitektice prolaze u ovoj profesiji, bilo da su u praksi ili u obrazovnom sistemu.Napomena: Predavanje je vrednovano sa 5 bodova za prijavljene učesnike, odnosno 10 bodova za predavače koji su članovi Komore i uvršćeno u Program obuke kontinuiranog (permanentnog) profesionalnog usavršavanja članova Inženjerske komore Srbije iz oblasti Nacionalnog programa za 2016.godinu.

Suorganizator: Inženjerska komora Srbije

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services