Ana Kraš: Young Serbian Designers 2010

Ana Kras Young Serbian Designers

Od 14 -19.aprila 2010 u okviru sajma nameštaja u Milanu, a na najvećoj svetskoj smotri talenata Salone Satellite 2010, i u organizaciji Young Serbian Designers 2010, među ostalim učesnicima, pojaviće se i Ana Kraš sa štenderom za garderobu Ksilofon, lusterom Bonbon i podnom lampom Hive Lamp.

Ksilofon je drveni štender za odlaganje garderobe koji se sastoji od drvenih štapova i ploča od iverice. Konstrukcija je izrađena od drvenih štapova od 3cm i panela od dve različite vrste iverice. Sve komponente su pričvršćene uz pomoć navoja prečnika 0.6mm. Takođe se sastoji od dodatnih elemenata koji pomažu pri organizaciji odeće.

Ana Kras Young Serbian Designers

Štender je zamišljen kao predmet koji koriste mladi ljudi, studenti, i oni koji žive u malim prostorima u kojima je potrebno dosta pokreta. Prema rečima Ane Kraš, na tržištu postoji gomila štendera lošeg kvaliteta izrađenih od jeftine plastike/čelika. Projekat je iniciran kao ideja Aninih prijatelja koji su je zamolili da dizajnira jednostavan drveni štender koji je jeftin i jednostavan za sklapanje.

Bonbon je porodica lustera čija je konstrukcija izrađena od čelične plastificarane žice prečnika 3mm presvučene upletenim pamučnim koncem, koji na jedan neobičan način popunjava praznine između. Pamuk koji služi za izradu lampi je zapravo od ostataka prethodne kolekcije trikotaže firme Ivko-knits.

Ana Kras Young Serbian Designers

Hive Lamp je podna lampa. Telo je sačinjeno od drveta dok je abažur napravljen od čelične plastificirane žice presvučene upletenim pamučnim koncem. Abažur je tako koncipiran da slobodno visi nad drenom konzolom tako da nije pričvršćen kablom za sijalicu. Položaj i visina konzole se mogu menjati podešavajući kabl. Hive Lamp krasi jedna od abažura iz serije Bonbom porodice lustera.

Ana Kras Young Serbian Designers

Organizacija Mikser objavila je nedavno rezultate žiriranja konkursa Young Serbian Designers. Predsednik žirija bio je renomirani industrijski dizajner Konstantin Grčić.

Selekcija Young Serbian Designers 2010

Izabrani autori koji će predstavljati Srbiju na najvećoj svetskoj smotri talenata Salone Satellite u okviru Milanskog sajma nameštaja od 14-19. aprila 2010.godine:

1. Ana Kraš
2. Branko Nikolić, Antipod studio
3. Đorđe Čukanović
4. Jovan Topalović
5. Jovana Bogdanović
6. Miljana Nikolić

Izabrani radovi koji će predstavljati Srbiju na najvećoj svetskoj smotri talenata Salone Satellite u okviru Milanskog sajma nameštaja od 14-19. aprila 2010.godine:

1. Bonbons chandeliers
2. Hive lamp
3. Ksilofon clothing stand
4. M lapm
5. Noodle side table
6. Trokut side table
7. Vime stool
8. Wired chandelier
9. Fields tepih
10. Najlonske čizme za kišu
11. Sugar Bears,
12. Play me stolica

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services