Američki debi Miloša Tomića i Marije Đorđević – muzički spot za pesmu Petals Fall

Američki debi Miloša Tomića i Marije Đorđević – muzički spot za pesmu Petals Fal

Domaći umetnici debituju na Američkoj Indie rok sceni!

 

Američki debi Miloša Tomića i Marije Đorđević – muzički spot za pesmu Petals Fall, kalifornijskog electro-folk dua Lexington Kills!Zvanični predstavnik Srbije na Venecijanskom Bijenalu 2014. godine, filmski reditelj Miloš Tomić, zajedno sa slikarkom i animatorkom Marijom Đorđević debituju na američkoj Indie rok sceni kao ko-autori muzičkog spota za pesmu Petals Fall elektro-folk benda iz Los Anđelesa, Lexington Kills.

Miloševi najskoriji projekti su kratki animirani filmovi “O Robovima i Robotima” (2016) I “Muzičke Traume”(2018), koji su doneli nagrade sa nekoliko Evropskih festivala, dok njihov festivalski život i dalje traje. Kreativna saradnja Miloša Tomića, Marije Đorđević, producenta Gregora Zupanca, montažera Marka Simića i Sema Garfilda, kompozitora i frontmena benda Lexintgon Kills, donosi na scenu animirani muzički spot za naslovni singl Petals Fall, sa njihovog debi albuma “Strana B”.Spot je rađen 3 meseca a dinamična vizuelna poezija nastala je upotrebom raznovrsnih animatorskih tehnika: kolaž, slikanje po staklu (Marija Đorđević), prepoznatljivu “Tomićevsku” obradu video materijala kao i vešto poigravanje sa seckanom intimnom foto-arhivom članova benda.Petals Fall je pored kratkog filma “O Robovima i Robotim” druga saradnja Miloša Tomića i Gregora Zupanca koji se u Los Anđelesu bavi razvojem, režijom i produkcijom edukativnim dokumentarnih filmova, igranih TV serija i dugometražnih igranih filmova.Lexington Kills je muzički duo brata i sestre Johane i Sema Garfilda, tekstopisaca i kompozitora koji potiču iz malog mesta severno-zapadne američke države Mejn. 

“Strana B” je njihov debi album inspirisan američkm folkom i tradicionalnom duhovnom lirikom provučenom kroz new-wave elektro uticaje osamdesetih. Album i naslovna pesma Petals Fall je intimna posveta preminulom ocu i muzički omaž Los Anđelesu u koji su se Sam i Johana presellili pre 4 godine sa idejom da osnuju bend i postanu pop zvezde.Spot je zvanično pušten na You Tube kanalu 24. oktobra 2018 godine.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text