AKS ME ANYTHING po deveti put u Novoj Iskri

nova iskra, aks me anything

Profesionalci iz domena dizajna, IT-a i kreativnih industrija, kao i mladi preduzetnici imaju jedinstvenu priliku da u četvrtak, 2. februara u Novoj Iskri od predstavnika naših vodećih kompanija dobiju potpuno besplatne stručne konsultacije.

Na devetom izdanju događaja AKS ME ANYTHING učestvovaće predstavnici vodeće srpske gaming kompanije Nordeus, višestruko nagrađivane marketinške agnecije McCann Erickson, ERSTE banke, pravnog tima Share Fondacije i drugi.

 

Ovom prilikom, svoj doprinos pružiće osam izvrsnih stručnjaka, koji pokrivaju široki dijapazon aktuelnih tema - od različitih aspekata gaming industrije, preko strateškog planiranja i kreativne direkcije, sve do pravnih saveta, preduzetništva, finansiranja i administrativnih okvira preduzetničkog poslovanja. U pitanju su predstavnici timova  kompanija Nordeus i McCann Erickson, a zatim i ERSTE Banke, Share Fondacije i bloga Knjiški moljac (ft1p).

Događaj je osmišljen tako da pruži podršku onima koji rade na razvoju konkretnih projekati i/ili imaju potrebu za konsultacijama iz domena game arta, UI/UX dizajna, art direkcije, startupa, komunikacijskih strategija, brendinga, pravnih i administrativnih pitanja, intelektualne svojine, osnivanja preduzeća i brojnih drugih relevantnih tema. Radni stolovi Nove Iskre pretvaraju se u “kabine” u kojima učesnici mogu da neometano i besplatno razgovaraju sa izabranim konsultantom tokom “svojih” 15 minuta. Za učešće se mogu prijaviti i studenti završnih godina fakulteta koji rade na konkretnim projektima, a svaki od učesnika može se istovremeno prijaviti za razgovore sa tri različita konsultanta.

Deveto izdanje ovog specifičnog “trademark” programa Nove Iskre, biće održano se u četvrtak 2. februara od 18 h u prostorijama Nove Iskre, uz učešće reprezentativne postave domaćih stručnjaka.

DARYL CLEWLOW [Head of Art - Nordeus]
ekspertiza: game art, ilustracija

nova-iskra-aks-me-A

Daryl Clewlow je glavni art direktor u Nordeus-u, što znači da je odgovoran za celokupnu art direkciju Nordeus igara kao i za razvitak čitavog umetničkog tima. Pre Nordeusa, Daryl je proveo preko 13 godina stvarajući konzole i mobilne igrice za kompanije poput Free Radical Design, Core Design, Rebellion, Blitz Games i NaturalMotion. Kao glavni art direktor Natural Motion-a Datyl je nadgledao ceo razvoj igrica poput of Clumsy Ninja, CSR2 i Dawn of Titans. Pre prelaska u gaming industriju Daryl je proveo sedam godina svoje karijere u razvijanju specijalnih efekata za filmove, gde je radio za mnoge blokbaster Holivudske filmove poput Event Horizon i Star Wars Episode 1.

IVAN GOŠIĆ [UI Artist - Nordeus]
ekspertiza: UI/UX dizajn

nova-iskra-aks-me-A

Ivan Gošić je multidisciplinarni UI/UX dizajner u Nordeusu. Kao deo Top Eleven tima, Ivan je odgovoran za dizajn interfejsa i korisničko iskustvo igrice. Ivan ima više od deset godina iskustva u dizajnu interfejsa, interaktivnom dizajnu, brendingu i animaciji. Tokom ovih godina je radio za visokoprofilisane kompanije u internet industriji u nekoliko evropskih zemalja kao što su Češka, Mađarska i Austrija. Takođe je sarađivao sa brendovima poput Koka Kole, Renault, British Telecom i syartapima Banjo i Nestpick. U Nordeusu radi na poziciji senior UI/UX dizajnera i član je Top Eleven tima.

KENAN SALIHBEGOVIĆ [Community Manager - Nordeus]
ekspertiza: community management, social networks, digital marketing

nova-iskra-aks-me-A

Kenan Salihbegović je community menadžer u Nordeusu. Kenan ima više od devet godina iskustva u izgradnji globalnih mreža zajednica. Originalno iz marketing sfere, Kenan je započeo svoju karijeru community menadžera u kompanijama poput Toptala, gde je bio menadžer globalne zajednice i uticao na porast Toptalove mreže na globalnom nivou.

JANA SAVIĆ RASTAVAC [Kreativni direktor - McCann Erickson Belgrade]
ekspertiza: kreativna direkcija, brending, kreativne strategije, copywriting

nova-iskra-aks-me-A

Jana Savić Rastovac je kreativni direktor u agenciji McCann Beograd. Nakon završenih studija sociologije, na Beogradskom univerzitetu, započela je svoju karijeru u advertajzingu pre više od 10 godina, stvarajući priče i praveći kampanje za brendove poput Koka Kole, Carlsberga, Nestle, MTV i drugi. Njene nagrade uključuju Kanskog Liona 2011, prvi za Srbiju, Goldendrum Grand Pri, nagrada za Eurobest finalist, kao i brojne nagrade za najbolju agenciju u Srbiji. Član je 5050initiative.org i jedan je od autora skoro izdate knjige Hacker, Maker, Teacher, Thief: Advertising’s Next Generation.

KATARINA PRIBIĆEVIĆ [Direktor strateškog planiranja - McCann Erickson Belgrade]
ekspertiza: strateško planiranje, marketing, brend arhitektura, analiza tržišta

nova-iskra-aks-me-A

Katarinu Pribićević je pre deset godina radoznalost dovela u oblast oglašavanja, gde je radeći na nekim od najvećih domaćih i internacionalnih brendova (Coca-Cola,  LAV Pivo, Tuborg, mts, Telekom Srbije, Imlek, Bambi, L'Oreal, ROSA, Carnex) sticala znanja i veštine u oblasti brend planiranja i strategije komunikacije. Danas, Katarina vodi odeljenje strateškog planiranja kreativne agencije McCann Beograd, kao i  McCann Truth Central – ekspertsku jedinicu McCann-a koja se bavi otkrivanjem (još neotkrivenih) istina o najizazovnijim segmentima populacije i trendovima.

SRETEN VRANIĆ [Projektni menadžer za startupe - Erste Banka]
ekspertiza: ispitivanje tržišta, analize konkurencije, upravljanje životnim ciklusima preduzeća, upravljanje profitabilnošću proizvoda

nova-iskra-aks-me-A

Sreten Vranić je ekspert za upravljanje proizvodima u Erste Banci. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u oblasti međunarodne trgovine i završio Adižesov leadership program za upravljanje organizacionim promenama preduzeća. Osim osnovnog posla, angažovan je i kao mentor na programu Superstep kredita namenjenih početnicima u biznisu. Proveo je nekoliko godina radeći u Americi i Kini na poslovima međunarodne trgovine.

MILAN TRBOJEVIĆ [CEO - FT1P / Knjiški moljac]
ekspertiza: administrativna pitanja, osnivanje preduzeća, knjigovođstvo

nova-iskra-aks-me-A

Milan Trbojević je “sajber knjigovođa” i poreski savetnik, a takođe je i osnivač bloga FT1P koji se bavi oblastima knjigovodstva i poreskog savetovanja. Specijalizovan je za prevazilaženje birokratskih prepreka u okviru IT delatnosti, a kroz svoj rad u najvećoj meri pomaže preduzetnicima da što lakše savladaju računovodstvene procedure i vode uredne izveštaje. Istaknuti je član startup zajednice i kao jedan od mentora u ICT Hub-u radi na pronalaženju novih modela poslovanja u Srbiji.

NEVENA KRIVOKAPIĆ [advokat, istraživač u okviru pravnog tima Share Fondacije]
ekspertiza: pravna pitanja, intelektualna svojina, povreda prava na internetu

nova-iskra-aks-me-A

Nevena Krivokapić je diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Nakon toga je radila u advokatskoj kancelariji "Stojković & Prekajski" u oblastima medijskog prava, internet prava i intelektualne svojine, baveći se pretežno zastupanjem klijenata u sudskim postupcima povodom slobode mišljenja i izražavanja, autorskih prava, kao i zaštite osnovnih ljudskih prava. Trenutno radi u organizaciji SHARE Defense kao Project Manager Assistant i Legal Researcher. Tokom studija bila je član pobedničkog tima Pravnog fakulteta na takmičenju "Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition" koji se tradicionalno odražava na univerzitetu u Oksfordu.

Za učešće u događaju obavezno je prijavljivanje, i to do 31. januara u ponoć, na linku. Učesnici će sutradan primiti potvrdu o svom učešću i tačne termine svojih konsultacija. Učešće u programu je besplatno, a moguće je prijaviti se za 15-minutne konsultacije sa najviše tri različita konsultanta. Događaj je besplatan i otvoren za publiku.

AKS ME ANYTHING se realizuje uz podršku ERSTE Banke.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

PlaOnFil's picture
PlaOnFil
06:20 24/08/19

Ogladaj filmy online

Oglądaj film na
"http://player-online.pl/panowie-do-towarzystwa-tv-online/" - panowie do towarzystwa tv online

w wysokiej jakości

Robertdiups's picture
Robertdiups
20:05 01/12/19

Horse riding

For sure, designed.rs isn't a perfect place to share my equestrian hobby, but I have to start somewhere, so I thought that this category will be ok.

Horse rugs are a confusing

Thing for many riders. Some riders don't feel the need to utilize them and
consider them an unnecessary accessory, though others cannot imagine functioning
without them. What's the Reality? In case you choose to utilize a carpet, which one would be
suitable for your horse?

It's true that in their
Natural habitat, horses do just fine with no conveniences as carpets. However,
we need to note that horses functioning in horse riding do not possess the exact same functioning circumstances as the horses living in their natural habitat. First
of all, horses training under the saddle are often shaven, which impacts their natural protective layer against low temperatures. Most time when it's
cold outside, these horses invest inside, where they are not subject to reduced temperatures. Even the matter of another diet is crucial here. This is precisely why we cannot expect them to possess the immunity that their free brothers possess. While
changing the horses' customs and surroundings, we will need to provide them with
protection from the negative effects of e.g. weather. For that very reason we've got various types of rugs. Which type would be useful to your horse and
when to use it? We'll try to describe that.

In shops it is possible to encounter these types of carpets:

 1. Coaching -- this type of carpet is set on along with a
  saddle. It will be perfect for colder days. We should mention that
  training with them should not be too exhausting, because your horse could have difficulty with losing heat surplus from the body.
 2. Dry -- normally made of fleece another substance with moisture-absorbing properties. This sort of carpets is usually
  used after instruction so as to dry the horse. In shops, you can locate them as
  fleece rugs.
 3. Stable -- advocated for shaved horses. They
  should protect the horse from heating too far, but in the exact same time they
  don't block air flow, so the horse doesn't sweat. To be used in stalls. It will protect
  your horse against the wind and light rain. Made of materials easy to wash.
 4. Rain -- it protects your horse's coat from becoming wet during rain. Mostly they are designed to be as watertight as possible.
 5. Fly -- used to protect the horse from insects.
  Usually made of mesh material. This type of a carpet is super useful in summer time, in which horses are especially susceptible to insects' bites of all
  kinds.
 6. Winter --
  rugs with padding. Usually it's possible to choose from a couple
  thickness of padding for a single model.
 7. Transport -- to be used to protect the horse
  during transport.

Another thing is to adjust the
Proper length. Namely, the way to select proper dimensions for your own horse. Particular producers have various
size markers. There's a principle where for components of length is the duration of the carpet on the horse's back. This value is essential for deciding on the right
size. E.g. a well-known manufacturer of equestrian equipment Eskadron claims S = 125 cm, M = 135 cm, L = 145 cm, etc.. Obviously, it is best when you're able to take a look at a chart when all the rug's measurements are cited. Then you
can make confident a given size will suit your horse correctly.

As you can
See, by employing good rug you are able to assist your horse in dealing with unpleasant
Weather, insects, or protect him during transport. Additionally, You shouldn't overdo
The whole rug thing. Should you utilize them when they are not required, you can disturb
However, You Have to remember
That with no rug once the weather is bad, you endanger your horse e.g. to a
Higher chance of getting cold.

https://kavalero.com/horse-rug-how-to-choose-the-proper-one/

Domingogem's picture
Domingogem
23:50 01/05/20

Breeches - exclusive horse riding gear

Like every discipline of sports activity, horse riding also calls for particular clothing. It does not suggest that without the right outfits of the rider, the horse is not going to canter, but the tradition, level of comfort, aesthetics carry out an important function in any disciplines. Especially horseback riding, namely a discipline from distant historical past, has established specific characteristics throughout the years. Breeches are undoubtedly one of them.

Equestrian breeches, coziness, and tradition
Equestrian breeches are unique horse riding pants. Due to the fact they don't include seams on the inner side of the leg, namely in the spot where the rider’s leg meets the saddle, they provide level of comfort and flexibility of actions. Such a strategy for stitching defends the skin from chafing, allows the rider to correctly saddle the horse and travel for a long period with out bad results. Breeches may be tight or puffed around the thighs and legs, similar to cavalry breeches.

At the moment, the most used are tight models of breeches, on the other hand, there exists still a large group individuals preferring the cavalry style, for example saloons or jodhpurs, with straight or a little bit widening legs. The last style has become preferred in the 19th century Britain owing to Jodhpur maharajah playing polo in such pants.

What makes breeches exceptional?

Breeches are seen as high waistline and grip - short or long. A grip is an added fortification which has a layer of suede, leather or silicone that goes far towards the knees or over the entire leg. It assures considerably better adhesiveness in the saddle, nonetheless, the style of the breeches would depend on the rider’s preferences.

Full grip breeches have this extra strengthening on the inner side of the pants on the whole length of the place that the rider’s body fits the saddle - on the buttocks to calf muscles. This type is especially popular among dressage riders, who choose to ride at a trot or canter. Because of limited slippage and good tackiness, gluiness, gumminess, they make it simpler to remain in the saddle.

Knee grip breeches possess the strengthening on the inner part of the knees. This specific style is particularly used by jumping riders because it warranties convenience of movements even at the expense of a lesser proper grip. It works at a trot and canter in half-seat.

Components for breeches
In order for breeches to become as sturdy as they can, they must be created from top quality components. Fabric is decided for a given time of year, it is therefore properly breathable, isolating, quick-dry, and easy to clear. The fabric should really be somewhat elastic and maintain its construction even with many laundries.

Sources:
https://paranubhutifoundation.org/members/tobiasenmorin28/activity/65027/
http://www.ugodambrosi.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=use...
http://emsaonline.us/
http://uae.nolcart.com/index.php?page=user&action=pub_profile&id=221753
http://techmine.info/story.php?title=breeches-distinctive-horseback-ridi...
https://www.encarrot.com/author/lindegaardkaae4/
http://www.tuscancountrystore.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&...
https://www.encarrot.com/author/kaae02matzen/
http://galerie.ghf-ev.org/index.php?qa=user&qa_1=freemanklausen0
https://www.google.mg/url?q=https://kavalero.com/

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services