Akademija umetnosti u Novom Sadu proslavila 45. rođendan

Akademija umetnosti u Novom Sadu proslavila 45. rođendan

Proslava 45 godina postojanja i rada Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu!
 

 

Centralna svečanost povodom obeleževanja 45. rođendana Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu priređena je 22. aprila u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti uz prisustvo velikog broja dugogodišnjih prijatelja i saradnika Akademije.

 

Prof. Siniša Bokan, dekan obraćajući se prisutnima izrazio je veliko zadovoljstvo rezultatima rada, a pre svega umetničke produkcije studenata i profesora i naglasio da upravo iz tog razloga Akademija danas traži nove prostore za rad i realizaciju programa za likovnu, dramsku i muzičku umetnosti.

-Akademija umetnosti posvećuje veliku pažnju i razvoju međunarodne saradnje kroz program razmene Erazmus plus, međunarodne projekte i bilateralnu saradnju. U ovoj školskoj godini primetan je znatan porast mobilnosti tako da se od 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prema poslednjim statistikama za ovaj semestar, koje nisu konačne, Akademija nalazi na drugom mestu kao jedna od najaktivnijih članica Univerziteta. Na Akademiji umetnosti u ovom trenutku realizuju se tri višegodišnja međunarodna projekta koja se finansiraju sredstvima Evropske unije - naglasio je prof. Bokan i dodao da se Akademija nije ograničila samo na Evropu.  Akademija umetnosti u Novom Sadu je u novembru prošle godine pristupila Alijansi umetničkih filmskih škola, kao jedina institucija iz Srbije koja je na Centralnoj dramskoj akademiji u Pekingu ušla u konzorcijum sa svetskim umetničkim univerzitetima u okviru „The Belt & Road International Film Education Alliance“.

Aktivnosti u polju međunarodne saradnje veoma je pohvalio i prof. dr Dejan Madić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu. On je u svom govoru istakao da je zadivljen rezultatima aktivnosti Akademije umetnosti, a naročito činjenicom da su umetničke škole u Kini prepoznale Akademiju kao strateške partnere.

Na svečanosti su uručene i zahvalnice umetničkim i obrazovnim institucijama sa kojima Akademija sarađuje dugi niz godina. U Multimedijalnom centru okupili su se predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživački rad, Matice Srpske, SANU-a, Galerije Matice Srpske, Radio - televizije Vojvodine, Prirodno - matematičkog fakulteta i dr.Na svečanosti u okviru obeležavanja 45 godina rada Akademije prisutni su imali priliku da uživaju u muzičkom i dramskom programu studenata. Pored Hora Akademije umetnosti koji su izveli dve numere prilogađene proslavi, nastupili su i studenti druge godine glume na srpskom jeziku u klasi doc. Borisa Liješevića i str. sar. Milana Novakovića koji su izveli deo iz predstave „Prijemni ispit“.

Prethodno u 10 časova upriličena je dodela diploma master studentima, koji su master studije na Akademiji umetnosti završili u toku kalendarske 2016. i 2017. godine.

Kontinuirano predana ispunjavanju svoje misije i vizije izvrsnosti, Akademija umetnosti u Novom Sadu sa ponosom je proslavila svoj 45. rođendan koji je počeo diplomskom predstavom „Na dnu“ Maksima Gorkog u izvođenju studenata glume u klasi prof. Borisa Isakovića i Miljana Vojnovića, samostalnog stručnog saradnika, i izvanrednim koncertima koje su Simfonijski orkestar i hor Akademije umetnosti održali prošle sedmice u Sinagogi i u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.
  

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services