Airbnb New Logo

Airbnb New Logo

Novo pozicioniranje brenda Airbnb pod nazivom "Belong Together", donosi novi identitet i logotip (Bélo) koje potpisuje londonski DesignStudio.

 

Nakon što je Airbnb počeo da koristi svoj novi logotip, usledila je lavina kritika od neozbiljnih i neutemeljenih, pa sve do argumentovanih.

 

Underconsideration je pripremio opsežnu analizu geneze i razloga nastanka novog logotipa, dok se fastcompany bavio kritikama i negativnim komentarima, od onih neozbiljnih da novi logo podseća na ženski polni organ, do malo argumentovanijih, da je preslikan ili veoma sličan logo kompanije Automation Anywhere.

 

U kritici se ide toliko daleko, i navodi, da onaj koji je kreirao ovaj logotip prethodno nije uradio nikakav google search, i da upravo zbog toga podseća na nekoliko logotipa raznih kompanija. 


Airbnb, Automation Anywhere

 

Portparol Airbnb-a Nick Papas objasnio je da su početkom 2014. godine i Airbnb i Automation Anywhere počele da koriste novi logo koji je sticajem slučajnih okolnosti imaju sličan dizajn. Dalje se navodi da ove dve kompanije zajednički rade na rešavanju ovog problema.


A evo šta o novom identitetu i logotipu kaže jedan od osnivača Airbnb-a, Brian Chesky.

"Pripadnost je uvek bila osnovni pokretač čovečanstva. Kako bi smo predstavili taj osećaj, napravili smo simbol za nas kao zajednicu. To je ikonični znak koji teži da predstavi naše prozore, vrata, naše zajedničke vrednosti. To je simbol koji, kao i mi, može pripadati gde god se desi da bude.

Ponosni smo što predstavljamo Bélo: univerzalni simbol pripadnosti."

Četiri značenja koja bi trebalo da se čitaju iz novog identiteta su: Ljudi, Mesta, Ljubav i Airbnb. 

Ideja je da krajnji rezultat bude simbol koji će ljudi osećati da treba da dele, onaj koji prihvata da smo svi različiti, i koji se nosi sa ponosom. Dugoročni cilj je da se stvori univerzalni simbol za Airbnb.

O samom procesu nastanka nove Airbnb priče pod nazivom "Belong Together", možete pročitati na ovom linku.


 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services