9. „Paraflows“ festival digitalne umetnosti i kulture u Beču

9. „Paraflows“ festival digitalne umetnosti i kulture u Beču

9. „Paraflows“ festival digitalne umetnosti i kulture u Beču o intimnosti!

Kako izgleda ljudska bliskost u vremenu digitalne revolucije? Kako se uspostavljaju prijateljstva i održavaju odnosi? Kako tehnologija može da podržava, memoriše, evaluira i čak stvara emocionalne momente? O ovim i drugim pitanjima diskutovaće se na 9. „Paraflows“ festivalu digitalne umetnosti i kulture u Beču sa fokusom na temi „Intimnost“.

 

U vremenu u kojem digitalizacija velikom brzinom napreduje, menja se odnos prema privatnosti i osećaj za blizinu i daljinu. Moderan čovek svoju digitalnu kuću nosi svuda sa sobom. Stalna dostupnost preko pametnog telefona, tableta i mobilnih laptopova omogućuje komunikaciju non stop. Putem e-mejla i socijalnih mreža održavaju se veze na velikim distancama.

„Globalno praktično stapanje kompjutera i interneta čini digitalnog čoveka hibridnim bićem „Cyborg“ koje svoju tehnološku opremu neprestano nosi sa sobom“, kaže direktor festivala Ginter Frizinger. On je ubeđen da je privatno u izvesnom smislu digitalno, i to u onoj meri u kojoj korisnik sve više segmenata svoje ličnosti smešta u digitalne aparate.

Izložba „Intimacy“ prikazuje se od 12. septembra do 12. oktobra 2014. u bečkom Kinstlerhausu.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services