KLIKER

Igraonica KLIKER

Igraonica KLIKER - novo mesto za male i odrasle klince i klinceze! Nalazi se preko puta Dorćol Platz-a, na adresi Dobračina 59b.Kliker su zamislile i realizovale Ivana Kesić, kostimograf; Jelena Odavić, vajar i Natalija Martinović, scenograf.

 

Smešten je u delu Dorćola, u nekadašnjoj industrijskoj zoni, u neposrednoj blizini Dorćol Platz-a, a u okviru kompleksa koji je godinama bio potpuno neiskorišćen i pust.

Sa oživljavanjem donjeg dela Dobračine ulice, u blizini već voljenih beogradskih mesta, poput Radionice, Pržionice, Šarla...nedavno je oživljen i novi kompleks - Dorćol Platz, a preko puta i dečji centar KLIKER.

Poput poligona za igru tj. igrališta za sve uzraste, za veoma kratko vreme KLIKER postaje mesto obožavanja i roditelja i dece.

I to sa razlogom! Poseban začin i prepoznatljivi znak Klikera jeste velika polica sa starim igračkama, upravo onim na kojima su roditelji današnjiš malih "klikeraša", kao i njihove bake i deke odrastali.

U samom objektu igraonice nekada su bile smeštene automehaničarske radionice. Ideja je bila da prostor bude što funkcionalniji, bez pregradnih zidova, kako bi bio prilagođen različitim namenama i sadržajima posvećenim deci.

Umesto fiksnih montažnih delova i penjalica koje obično zauzimaju veliki prostor i odvlače decu od međusobnog igranja i razvijanja mašte, velika pažnja je posvećena sitnicama, detaljima, punktovima za crtanje, igranje, sport, kostimiranje...Materijali  i nameštaj u igraonici uglavnom su već korisćeni u smislu reciklaže i menjanja namene.

Avioni sa starog ringišpila, u Klikeru su atraktivna dekoracija iznad šanka, ali i deo za igru u dvorištu.Stari auto "Fića" zadržan je u originalnom stanju i u centralnom delu igraonice predstavlja najveću radost svim klincima koji su dobrodosli da se "provozaju" u njemu.Prostor Klikera velika je i radosna dečija soba u kojoj deca sa uzbuđenjem otkrivaju svu magiju igre, a roditelji se prisećaju sopstvenog detinjstva.

Igraonica KLIKER na Fejsbuku

Radno vreme:
Ponedeljak – petak 15 do 21h
Subota – nedelja 10 do 21h

Kontakt: 065 2022020


Fotografije: Višnja Jovanović 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services