Bašta

Bašta

Lokacija: Karađorđeva 43, Male Stepenice 1A, SAVAMALA, Beograd

 

 

 

Kao logičan nastavak revitalizacije oblasti Savamala i nakon Mikser festivala, otvoreno je još jedno novo mesto za predah pod nazivom "Bašta". Mesto je zamišljeno kao mali kutak sa dušom gde uz Jazz i dobra vina možete da uživate u zalasku Sunca sa pogledom na reku i Brankov most. 

 

Podršku na putu oživljavanja Savamale rešili su da daju osnivači ovog novog mesta, smeštenog u senci jedne od najstarijih građevina u gradu. U Karađorđevoj 43 nalazi se zgrada čija je izgradnja počela davne 1870 godine i uz čiji zid se krio prostor koji se uz malo truda pretvorio u mesto za opuštanje pod imenom “Bašta”. Ulaz u ovaj šarmantni prostor nalazi se na vrhu stepenica koje vode sa Brankovog mosta na reku.

“Bašta” je okružena velikim zidovima koji će biti i u funkciji izložbenog prostora, koja bi za cilj pored promovisanja umetnika imala i skretanje pažnje na stare građevine Beograda, a posebno jednog od najstarijih i ujedino najlepših delova grada, Savamale.

To je prostor u kome se prepliću autentične građevine, reka i gradski nemir. Svako ko je ikada šetao ovim ulicama zna da je to jedan izolovani sistem prepun detalja koji iziskuju pažnju i poštovanje.Ponedeljkom i utorkom na meniju džez i belo vino, sredom soul muzika i viski, četvrtkom bossa nova i crno vino, a petkom i subotom funky house i Mojito.

Nedelja je rezervisana za opuštanje uz ambijent muziku i Somersby. U planu su i živi nastupi, gde bi se pre svega akcenat stavio na mlade džez izvođače.

U toku leta prostor se može iskoristiti za private sastanke, kao i za sve private proslave.

Pre nekoliko godina mladi ljudi su krenuli da oživljavaju Savamalu, pre svega urbanizacijom prostora koji su potom koristili kao kreativne radionice ili okupljališta. Pionir u ovom procesu je svakako bio KC GRAD koji se nalazi u preuređenom prostoru Starog magacina sagrađenog 1884. godine i koji je pre tri godine postao prvi takav multifunkcionalan prostor za organizovanje raznih kvalitetnih sadržaja. Ove godine u Savamali je otvorena i Mikser kuća, a sa Mikser Festivalom znatno se ubrzao proces oživljavanja ove gradske oblasti.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services