Filter

Filter novi restoran i kafeterija koji se nalazi na Banovom brdu.

Filter je novi restoran i kafeterija na Banovom brdu! Nalazi se na adresi Kirovljeva br.10.

 

Specifičan je i upečatljiv po enterijeru, ali i po ponudi hrane za koju je zaslužan šef Sale.

 

 

Filter je spoj savremenog dizajna i dobre hrane, kako u pogledu enterijera tako i u stilskoj prezentaciji izabranih jela. U kreiranju organizacije i dizajna enterijera, glavna inspiracija je bila stvoriti savremen prostor koji je udoban.

U skladu sa velikim prozorima koji okružuju prostor sa tri strane i omogućavaju dominaciju prirodne svetlosti celim prostorom, enterijer je pretežno u sivo - crnoj kombinaciji, osvežen akcentima plave i tople narandžaste boje.

Korišćenjem prepoznatljivih materijala  kombinovane su igra forme i funkcionalnosti pri kreiranju mobilijara.

Zadatak je bio inspirativan obzirom da je zatečeno stanje objekta stari kancelarijski prostor, a želja investitora je bila da dobije nesvakidašnju, nekonvencionalnu, kafeteriju i restoran.

Prvobitna ideja je bila da se iskoristi što više detalja koje pruža zatečeno stanje.

Izgled zida, posle skidanja starih tapeta i noseće čelične konstrukcije posle rušenja zidova ostavljeni su ogoljeni, bez dalje obrade. Bilo je potrebno upakovati ih u udobnost prirodnih materijla kasnije korišćenih u realizovanju dizajna enterijera.

Drvene daske parketa poslagane u formi riblje kosti pokrivaju veliku površinu kafeterije, uvodeći drugi dominantni kolorit, sa mobilijarom, definisan natur bojom drveta.

Kombinacijom drveta, mermera i zidnih dekorativnih pločica, sa detaljima od bravarije i armiranog stakla ovaj prostor dobija na svojoj posebnosti i prepoznatljivosti.

Veliki prozori nas podsećaju da se nalazimo u urbanom naselju sa pogledom na stambenu četvrt, dok nas u daljini odvlače na mirno šetalište Ade i njen prepoznatljivi  vodoskok. 

Za ovaj beogradski prostor koji oslikava bogatstvo materijala, ideja i formi zaslužne su dizajnerke enterijera i nameštaja Snežana Vuković i Anica Živaljević koje stoje ispred studja Dolls Design.

Adresa: Kirovljeva 10

Telefon:  069 2424244

Radno vreme: 8:00AM - 1:00AM

 

Fotografije: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services