MODLE

MODLE Vesna Kracanović

Nova MODLE koncept radnja u Čubrinoj ulici, nastavak je modne priče Vesne Kracanović, započete sa prvom radnjom još u Čumić Design Distriktu 2010. godine, koja je takođe, u decembru mesecu ove godine, osvežena i restilizovana.

 

 

MODLE prodavnica u Čubrinoj ulici na broju 10, smeštena u mirnom kraju, na dobroj gradskoj lokaciji, okuplja pored dizajnerke odeće Vesne Kracanović i njoj stilski i idejno kompatibilne kolege, pa su gosti izlagači čije proizvode možete pronaći na ovoj adresi - Naša Posla (cipele i rančevi), Ivan Markovic Lampemm (lampe), Rehab hats by Marija Janković (šeširi), Mina Piščević (art), Petra Podnarčuk (nakit).

MODLE ne miruju i ne zadržavaju se samo u našoj prestonici, već izlažu i u Londonu, Beču, Lucernu i Stokholmu...

Radnja MODLE u mirnoj Čubrinoj ulici otvorena je u maju mesecu ove godine. Iz razgovora sa Vesnom saznali smo da je za nju bilo iznenađenje kada joj se ukazala prilika da otvori svoje novo "stecište" baš u ovoj ulici.

Tu šansu nije želela da propusti, angažovala je arhitektu Draganu Srdanović koja je kreirala prostor po Vesninoj meri - u kome vam je prijatno da provedete vreme i iz koga vam se nigde ne žuri.

Ideja je bila da na jednom mestu možete da kupite odeću, cipele, šesir, nakit, torbu ili ranac, praktično "komplet" dizajniranih proizvoda, bez mnogo lutanja po gradu.

Vesnin stil je pročišćen i jednostavan, oslobođen uticaja trendova, sa detaljima koji dominiraju i koji se ponavljaju, i bez jakog kolorita. Svi odevni predmeti se rade u malim serijama, ili su unikatni.


 

"Ovo je jedan od onih projekata kada sve mora biti gotovo brzo, mali budžet i ne tako prikladan prostor na tri nivoa. Ali sve ostalo je bilo više nego dobro - i klijent, i brend i projektni zadatak - garderoba, šeširi, cipele i torbe." kaže arhitekta Dragana Srdanović.

Prema njenim rečima, za ovaj enterijer, Berlin joj je bio najveća inspiracija. "Trebalo je postići utisak koji imaš kada uđeš u sličan lokal a ne vidiš enterijer, već proizvod, i ne osećaš da je tu neko zgrnuo ogroman novac kako bi fascinirao".

"Kao i uvek kada radim, gledam da izvučem iz zatečenog ono što se izvući može, a da ga ne sravnim sa zemljom", objašnjava Dragana.

Iz tog razloga, pod u parteru je ostavljen i on je temelj koji može da dominira, ako ga ne umire neki novi elementi. Portal je takođe morao da ostane, ali on je samo tu da urami sliku koja se pravi unutra i da ponese ime koje već postoji, ali koje treba približiti i ljudima koji nisu stalni posetioci prvog Vesninog lokala u Čumiću.

Parter je bio najslabija karika lokala sa malom visinom i dosta mračan. Vesna i Dragana se odriču dela galerije i otvaraju ga na ulazu, tako da sad cela fasada diše. Dobija se ipak nagoveštaj šta se nalazi gore, naziremo šešire...

Jedna od prvih odluka je bila da se postojeće stepenište iz 90-tih očisti od inoksa i zameni tananom belom linijom tj. ogradom, tek toliko da ne padneš, a da ne opterećuje prostor kao ona prethodna. I tako ta bela tanka linija povuče sve za sobom, beli zid, beli štender, belu zavesu beli pod na galeriji. Jednu nepretencioznu bazu za sve što će se tu izlagati.

I sve to dograditi rasvetom pretežno spot karaktera na željenim artikulisanim zonama, koja praktično postaje nevidljiva jer je takođe bela.
Galerija je mala ali ipak dovoljna da pruži neki novi ambijent i mesto za još poneki proizvod iznenađenja.

Ali zato podrum, koji je hladan, mračan, visok, intiman - to treba i do ostane. Tu dole. jedan zeleno sivi ton i manje svetla umiruju i donosimo odluku šta je to što nosimo iz radnje.

Na ovom mestu predstavljamo i Vesninu prvu radnju u Čumiću koja je otvorena 2010. godine u okviru Belgrade Design District-a.

Ova radnja sve ove godine radi uspešno, ali je u decembru ove godine, 2017. restilizovana i ponovo otvorena, ovoga puta u kolaboraciji sa Anom Popović koja dizajnira i proizvodi cipele.Ukoliko se još niste pobrinuli za novogodišnji outfit, Medeni Modle Bazar se još sutra, 30. decembra održava u Modle radnji u Čubrinoj 10. Na tom istom mestu možete nabaviti i novogodišnji poklon za neku specijalnu osobu. Design shop Modle otvara vrata i nudi pored stalne postavke autora, i nova iznenađenja i sniženja. 

 

Fotografije: Višnja Jovanović

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services