Ivana Lazarević

Ivana Lazarević

Predstavljamo vam kolekciju "IME" mlade autorke Ivane Lazarević.

Ivana Lazarević je nedavno diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti na  odseku kostim, u ateljeu za savremeno odevanje u klasi profesorke Dode Komad. Svoju diplomsku kolekciju Ivana je prikazala na oktobarskom Belgrade Fashion Week-u 2011. godine, na grupnoj reviji svoje klase. 


Diplomska kolekcija ''IME'' Ivane Lazarević predstavljena je javnosti po prvi put na Beogradskoj nedelji mode u oktobru 2011. godine.

Nakon ovog debija kolekcija je dobila krajnje interesantnu kritiku koja kolekciju  opisuje kao "koketiranje sa eksperimentalnom modom", te dobar primer geometrizacije odevnih predmeta koja ne mora biti kruta i suprotstavljati se ljudskom telu.

Pantalone čiji se pojas ovaj put diže do struka i haljine ravnog kroja ukombinovane su sa strukturiranim prslucima i jaknama.

Ovi unikatni odevni predmeti skulptorski i rafinirano prate žensku siluetu ne oduzimajući joj pritom njena odličija.

Kolekcija je upotpunjena obućom ručne izrade, a ravna šimi cipela ovaj put podignuta na platformu doprinela je dečačkom, i na neki način nestašnom, izgledu.

Ovi komadi i obuća iako nesto neobičnijeg izgleda veoma se lako mogu kombinovati u  svakodnevnim varijantama i doneti im izvesno osveženje i neku novu draž.Kolekcija ‘’IME’’ će biti u prodaji od marta u novotvorenoj radnji ‘’Klasa’’ u Choomic Design Districtu na prvom spratu. U ovom prostoru izlagaće nekoliko mladih dizajnera sa sveze stečenim diplomama koji će se zajedničkim snagama potruditi da daju novi sjaj domaćoj modnoj sceni.

Ivana Lazarević je rođena u Beogradu 1988. godine gde je završila svoje osnovno obrazovanje godinu dana pre roka. Pohađala je srednju školu za dizajn na odseku tekstil, na kome je stekla zvanje tehničar dizajna teksila. Svoje školovanje nastavlja na Fakultetu primenjenih umetnosti na odseku kostim u ateljeu za savremeno odevanje u klasi profesorke Dode Komad. U toku školovanja izlagala je kostime i crteže na brojnim grupnim izgložbama u Beogradu. U saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti radila je kostime za nekoliko ispitnih igranih filmova i TV drama.

Fotografija: Sibin Arsenijević
Modeli: Lea Davogić and Teodora Vučetić
Frizura: Dragoljub Vujčić
Šminka: Irena Miletić

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text