Sandra Malić Tešić

Sandra Malić Tešić

Sandra Malić Tešić je primenjena umetnica, vajar i dizajner iz Beograda. Rođena je u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1999. godine. Član je Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Srbije (ULUPUDS-a).

 


Polje njenog umetničkog izražavanja je rad sa staklom i metalom. Glina je često uključena kao polazište u skulpturalnoj formi. Sve više se interesuje za instalacije, i smatra da će naći više mesta u njenom budućem stvaranju.

Kao polazište gotovo nikada ne koristi crtež, jer smatra da je skica stvar trenutka i nadahnuća, i ukoliko to ne prenesete direktno na formu, to više nije isti doživljaj.

Voli jednostavne i pročišćene forme.

Veliki značaj pridaje igri svetla i senki, kao i priči u ogledalima.Radila je više puta kao saradnik, a jedna od poslednjih saradnji je rad na izvedbi scenografije Jirzi Mencla / Opera "Zaljubljen u tri narandže", Narodnog pozorišta u Beogradu. Poslednje dve godine, pored skulpture, se bavi dizajniranjem unikatnih predmeta od kože, kao što su pojasevi i narukvice.

Smatra da je jednostavnim kombinovanjem kože pa i krzna moguće napraviti važan detalj u odevanju, kao što su za većinu žena to torbe i cipele.

Insistira na autentičnosti i za sad izlaže i prodaje uglavnom u inostranstvu, jer misli da je ovde na žalost još uvek mali broj onih koji su odvažni da budu svoji i drugačiji, ali se nada da će se i to promeniti.

Sandrine radove možete pogledati i na Fejsbuku.

Sandra Malić Tešić je izlagala u zemlji i inostranstvu. Izložbe: 2014.god. - Izložba posvećena Juliu Cortasaru, galerija Cervantes; 2013."Mini Art", galerija Singidunum, Beograd; 2012. – Mini Art, Singidunum Gallery, Beograd; 2012 .– 60 godina  ULUPUDS-a, Sajam nameštaja, "Sajam", Beograd. 2012. – Samostalna izložba "Crteži i skulpture" Kalemegdanska tvrđava, Beograd; 2011. – Mini Art, Singidunum Gallery, Belgrade; 2011. – 43 Majski Salon “Kreativna košnica”, Muzej Primenjenih umetnosti, Beograd; 2010. – International Biennale of Miniature, Gornji Milanovac, Serbia; 2010. – Mini Art, Singidunum Gallery, Belgrade; 2010. – 42 Majski Salon “Harmonija ”, Muzej Primenjenih umetnosti, Belgrade; 2010. –" Internacionalna izložba minijature", Majdanpek, Srbija; 2010. –" International Biennale crteža i skulpture “Mediteran”, Split, Hrvatska; 2009. –" Mini Art", galerija Singidunum , Beograd; 2008. –" Mini Art "galerija , Singidunum, Beograd; 2004. – "Izlozba clanova  ULUPUDS ", Singidunum galerija, Beograd; 2003. –  “Prva postavka savremene skulpture”, Vrnjačka Banja, Srbija; 2000. – “Diploma”, Muzej Primenjenih umetnosti", Beograd; 1999. – “Costim i  and Skulptura”, SKC Galerija, Beograd; 1999. – “Izbrana dela”, Zamak kulture, Vrnjačka Banja, Srbija; 1999. – “Likovna kolonija”, Srebrno Jezero, Srbija; 1999. – “50 godina FPU”, Muzej Primenjenih umetnosti, Beograd; 1997. – “Suvenir grada Beograda”, Singidunum , Beograd; 1997. – “Zamak kulture”, Vrnjačka Banja, Srbija; 1995. – " FPU izložba", Muzej 25. Maj, Beograd

Dobitnik je specijalne nagrade za rešenje plakete "50 godina FPU " 1998. godine. Živi i radi u Beogradu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services