Ljudi

Living Designed

Sandra Malić Tešić

Sandra Malić Tešić

Sandra Malić Tešić je primenjena umetnica, vajar i dizajner iz Beograda. Rođena je u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1999. godine. Član je Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Srbije (ULUPUDS-a).

 


Polje njenog umetničkog izražavanja je rad sa staklom i metalom. Glina je često uključena kao polazište u skulpturalnoj formi. 

Nataša Škorić

Nataša Škorić

Nataša Škorić je likovna umetnica iz Beograda. Rođena je 1971. godine u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Fakultetu Likovnih Umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Dragana Karadžića. Izlagala je samostalno, kao i na više kolektivnih izložbi. Živi i radi u Beogradu.

 

Predstavljamo deo njenog umetničkog opusa u vidu umetničkog projekta Oblici.

 

Dragan Zdravković

news

Predmeti na slikama ovog umetnika se nalaze negde izmedju stvarnog i nadrealneg sveta. Dinamični, neuhvatljivi u prostoru oni se prostiru skoro trodimenzionalno, preoblikovani i neprepoznatljivi na prvi pogled imaju futuristički izgled.

 

 

 

 

 

Rođen U Beogradu 1969, diplomirao  i magistrirao na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Vanredni je profesor na predmetu slikarstva na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Član ULUS-a od 1996.

Mirjana Ranković

Mirjana Ranković Jewelry Gold Silver Diamonds Instalations

Mirjana Ranković je primenjena umetnica i dizajner nakita. Rođena je 1965.godine u Srbiji, član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). Imala je brojne izložbe i u zemlji i u inostranstvu.

 

Njeno polje umetničkog izražavanja je rad sa metalima i dragim kamenjem stvarajući nesvakidašnje komade nakita a u kreiranju fascinantnih prostornih instalacija koristi elemente Čelik - Zvuk - Svetlo - Život, dok je prostor sastavni deo instalacije i kod nje uvek ima važnu ulogu.

Aleksandra Stratimirović

Aleksandra Stratimirović

Artist & Light Designer

Rođena Beograđanka, živi u Stokholmu, stvara svuda. Njenih deset crtica o Beogradu:

  • Kalemegdan, zbog istorije, najlepšeg pogleda, parkova, raznovrsnih prostora i prolaza, panorame, suvenira, (preskočila bih zoo)
  • Zemunski buvljak, izvor inspiracije i najzanimljiviji šoping
  • Savski amfiteatar i KC Grad, zbog atmosfere, Save, haosa i fantastičnog potencijala
  • Karađorđeva ulica, od br.1 do hotela Bristol, zbog uspomena iz detinjstva i raznih detalja
  • Zemun i Zemunska pijaca, zato što se potpuno razlikuje od Beograda, zbog Dunava, zato što voće i povrće još uvek ima prirodan oblik, miris, ukus, boju
  • Palata federacije - Palata Srbija?, zbog arhitekture, enterijera, nameštaja i fantastičnih lampi
  • Pariska ulica, zbog arhitekture
  • Park prijateljstva, nažalost u jezivom stanju, ali ideja je predivna. Ne znam da li još negde postoji park gde su najveći svetski državnici sadili drveće
  • Dorćolska padina
  • Kosančićev venac, mali svet u kome je vreme stalo

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services