Svi Na Pod!

svi na pod bife ventil

Radost pop muzike


Piše / SLOBODAN BRKIĆ / DJ Brka
Fotografije / RADIVOJE RAŠKOVIĆ, Bife Ventil


SVI NA POD! JE OD NEFORMALNOG MUZIČKOG PROJEKTA HEROJA BEOGRADSKE ALTERNATIVNE SCENE DEVEDESETIH GODINA PROŠLOG VEKA, PETRA RUDIĆA (EX MRAVI), 2009.GODINE PRERASTAO U PRAVU POP GRUPU.


Petar kaže da mu to nije bila namera (da li je pop muzika muguća bez pop tržišta?), i da ne voli žanrove, da je pokušao sam ali da najbolje pesme nastaju kroz interakciju sa drugim muzičarima.

SVI NA POD! su ukorenjeni u pop-rock tradiciju sa prostora bivše Jugoslavije. Ne stide se da to i pokažu. Obrade Vještica (Zlato), Bebi Dol (Mustafa) ili legendarnih Du Du A (Afrikanac iz Beograda) su veliki koncertni aduti grupe SVI NA POD!

Ipak, SVI NA POD! nisu cover band, već grupa sa istančanim osećajem za moderne muzičke tendencije i talentom da proizvede originalan materijal. To se najbolje čuje na poslednjim
snimcima grupe kao što su Boogie Woogie ili Ušće, koji veoma precizno korespondiraju sa modernim disco rock zvukom. Dolazak Bojane Vunturišević i Saleta Ivanovića na vokalne dužnosti i okupljanje niza veoma iskusnih beogradskih muzičara oko Rudića, daje čvršću formu grupi i mogućnost za ozbiljniji rad na novom materijalu.

Ovogodišnja serija odlično posećenih koncerata po beogradskim klubovima je izbacila SVI NA POD! na sam vrh lokalne muzičke scene. Nadamo se da će debi album, koji je najavljen za ovu godinu, učvrstiti njihov status koncertne atrakcije, ali i proširiti krug poštovalaca.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services