Disko Bar Mladost

Disko bar Mladost Fluid arhitektura

Lokacija: Karađorđeva 44

Tik do tramvajskih šina dvojke i trinaestice, u Karađorđevoj ulici, odmah pored znaka "TehnoOprema", u trošnom ambijentu Savamale, nedavno je otvoren novi beogradski disko bar Mladost. Enterijer potpisuje beogradski arhitektonski i dizajn studio Fluid arhitektura (FLUID: ARCHITECTURE), na čelu sa Đorđem Gecom.

Fotografije: Ana Kostić

Oni su dali prostoru dobar a sirov izgled i obojili su ga prigušenom svetlošću koja se probija kroz mutno staklo šanka.

Dok preko dana izgleda kao da je ulica samo zastala u prizemlju i usporila, uveče disko groznica ili živi nastupi, po tradiciji, ulični deo pretvaraju samo za uvertiru za podrum, gde se krije prava zabava.

A za zabavu je dovoljan prostor za ples ili chill u ranim jutarnjim satima.
Patina ovog kraja, sa istorijom kafanskog života, ušla je sa ulice unutra – na ogoljene zidove od opeke, rđu armaturne mreže na plafonu i šank sa tragovima oplate.

Oživljena je zagasita atmosfera starih gradskih barova. Zapravo, čini se kao da se oduvek tu i nalazio, samo mu sad pripada neka nova mladost.

Dve celine - bar i "podrum" imaju odvojene DJ pultove i mogućnost puštanja dve različite muzike istovremeno. Muzički koncept u baru je dominacija disco, funk, nu jazz i house-a dok će na donjem nivou vladati deep i tec-i zvuci.

Na donjoj etaži će se takođe organizovati "afteri" do ranih jutarnjih časova. Mladost raspolaže sa tehničkim mogućnostima za nastup manjeg benda. Uz to radi i kao kafe sa odličnom kafom i svežim novinama za ekipu iz kraja.I kako Arsen Dedić peva "O mladosti", nadamo se da će se i ovo mesto naći u nekoj pesmi i ucrtati u mape sećanja danjašnje omladine pa i starije ekipe, i postati kultno mesto za izlazak i provod.

Dizajn logoa disko bara Mladost potpisuje Slobodan Jovanović-Coba iz dizajn studija Coba&associates.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

nevenananana's picture
nevenananana
11:31 13/08/10

fluidno :

whatever is, is right, a. pope

Tip of the day

"I am and will always remain the friend of my clients"

Le Corbusierviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services