Laboratorija kafe

 Kafeterije objedinjuje futuristički izgled Laboratorije i pravljenja kafe

U biznis kvartu, ušuškan pored samog Airport city-a nalazi se novi blok West 65 gde je smeštena neobična i u isto vreme šarmantna kafeterija "Laboratorija kafe" osmišljena za sve one koji vole dobru kafu i moderan enterijer.

 

 

Koncept naše kafeterije objedinjuje futuristički izgled Laboratorije i strast oko pravljenja kafe i ostalih prirodnih napitaka. Trudili smo se da ga učinimo jedinstvenim na našim prostorima, a posebnu pažnju smo posvetili tome da većina stvari ima naš potpis i pripada našem malom brendu koji kreiramo“, rekli su nam idejni tvorci.

Ono što svima oduzima dah u Laboratoriji kafe i čime se ponose u ovoj kafeteriji je enterijer, vizualni identitet i koncept lokala koji su zajedno osmislili mladi dizajneri Ivona Vikalo i Tomo Lučić.

Wall art potpisuje Ana Toljić. Izvođač svih radova je Božidar Pavlović. Kreativni konsultant na projektu bio je Matija Lipanović.

Enterijer je izašao van okvira stereotipa klasičnih kafeterija, i svi koji vole i prate trendove dizajna, umetnosti i arhitekturu pronaći će se u nekom delu prostora i osećati udobno.

Jednostavnost u odabiru materijala i boja, ostavljaju utisak minimalizma, zbog čega je prostor veoma prozračan, čist, savremen i lepo osvetljen. Šank se stapa sa podom, i daje utisak monolitnog prostora.


Prostor je osmišljen tako da u njemu možete da se nađete sa prijateljima, da sami provedete neko vreme, ali i da upoznate nove ljude, pa i sklopite poslovni dogovor za šta je posebno pogodan centralni sto u kafeteriji.

Bitna stavka u lokalu je ozvučenje koja prelepo ispunjuje enterijer, ali i baštu. Još jedna netipična stvar za kafeteriju su After work žurke na kojima DJ-evi daju sve od sebe da Beograđanima ulepšaju i rasterete završetak radne nedelje.


Wall Art_Ana Toljić


Celokupan nameštaj i prostor je ručno izrađen posebno za ovu kafeteriju.

Bašta kafeterije je posebna priča jer se u njoj stvara osećaj izolovanosti od gradske buke i gužve, a miris lavande i začinskog bilja odvešće vas na mediteran. Uz sve to lokal spolja noću emituje odličnu energiju punu svetla i uživanja.

Ipak, pored ovako originalno osmišljenog enterijera i sitnica o kojima je vođeno računa kada je vizuelni identitet u pitanju, zvezda ove kafeterije je kafa, kao i svi ostali proizvodi koji se u njoj prave.

Pravo je uživanje probati i smoothie-je, čajeve, kolače, ali i Craft pivo i sjajnu rakiju.


Adresa: Laboratorija kafe - West 65, Omladinskih brigada 86-j, lokal 4, 11070 Novi Beograd

Radno vreme: radnim danima 08-23h vikendom 10-23h



 

Pripremila: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services