Olivia

Olivia je supermarket organske i zdrave hrane na Vračaru.

Olivia je supermarket organske i zdrave hrane na Vračaru.

 

Prvi Olivia supermarket otvoren je na adresi Mutapova 42. Sve na jednom mestu, kompletan asortiman organskih, autentičnih proizvoda i pomoć od strane obučenog osoblja pri izboru i kupovini. 

 

 

Olivia svojim kupcima nudi veliki izbor proizvoda - više od 1500 artikala, počev od svežeg voća i povrća, različitih vrsta mleka i mlečnih proizvoda, slatkiša, pahuljica, džemova, ulja, preko kozmetike, kućne hemije, vina, delikatesa, pa sve do prirodnih suplemenata i superfoods proizvoda. Ali, Olivica koncept u obzir uzima i svoje dobavljače - domaće proizvođače, sa ciljem da se i njima obezbedi podrška, s tendencijom da se njihova uloga i broj vremenom povećaju. Sa njima se gradi odnos u kome direktan kontakt pruža sigurnost, iskrenost i pouzdanost. 

Posebna pažnja biće posvećena poreklu svakog pojedinačnog proizvoda. Takođe, želja osnivača Olivie je i da se predstave noviteti na tržištu, kao i neki novi trendovi kako bi se zadovoljili kupci sa još većim očekivanjima.

Olivia ima za cilj da pruža kontinuiranu podršku kupcima, i to edukacijom po pitanju porekla, sastava, načina pripreme, kao i ukazivanje na brojne prednosti korišćenja visokokvalitetnih organskih proizvoda.

Insistiraju na potpunoj transparentnosti celokupnog proizvodnog procesa, kao i procesa nabavke, počev od farmera, pa sve do krajnjih potrosača.

Plan je da promocijom organski sertifikovanih gazdinstava, kao i ostalih dobavljača povećaju ukupnu svest građana o prednostima zdravih životnih stilova i njihovog  blagotvornog uticaja na naše živote.Važno je i razbijanje skepse po pitanju iskrenosti tržišta organskih proizvoda i o tome  šta je sve potrebno da bi se zaslužio atribut "organski" i "visokokvalitetan".

Prostor u kome je Olivia otvorena se prostire na više od 100m2. To je open space u kome je prvi utisak pri ulasku razigranost i šarolikost s jedne strane i ozbiljnost s druge strane.

Tople boje prirodnog drveta dominiraju ambijentom. Police i rafovi su raspoređeni tako da dozvoljavaju šetnju između njih i pružaju kompletan uvid u sve proizvode. 

Olivia je osunčan prostor pun prirodnog svetla koje dolazi kroz izlog celom dužinom prodavnice.

Pregradni zid između magacina i kutka za kancelariju ofarban je u pastelnu boju, i sa svojim gipsanim radom, daje celokupnom ambijentu svojevrsni dodir klasike.

Topla i prijateljska atmosfera je u potpunosti uobličena velikom drvenom klupom koja se nalazi u dužini samog izloga i koja je pruža mogućnost da se prelista neki stručan časopis ili knjiga, koji su takođe u ponudi za Oliviine mušterije.

Dizajner logotipa i vizuelnog identiteta je Vlada Gvoić iz agencije Futurianz.

Arhitektura i dizajn enterijera su povereni Nedi Milošević ispred Draft Architects.

Iskustvo korišćenja proizvoda uzgajanih na prirodan način, njihov jedinstveni ukus,
autentičan izgled, kao i odmah uočljiv i neosporan kvalitet su imperativ za Oliviu.

Ukazuju da organsko poreklo proizvoda jeste veoma važan faktor, ali samo po sebi ne  predstavlja automatski i garanciju kvaliteta.  

Zainteresovani su za saradnju sa novim dobavljačima, proizvođačima, kupcima, srodnim biznisima, web blogerima, dizajnerima, umetnicima, kao i svim pojedincima sa interesantnim idejama koje mogu da se uklope u ove vrednosti, viziju i ambicije, zato upućuju svim zainteresovanim poziv da zajedno sa njima učestvuju u razvoju.

Radno vreme: Pon-Pet: 8:00 - 20:00, Sub: 8:00 - 16:00, Ned: 8:00 - 14:00

Olivia na Instagramu 
Olivia na Facebooku

Iza celokupnog koncepta projekta Olivie stoje Marko Katić i Branko Popović. 

Fotografije: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text