Kabinet Brewery beer lounge & restaurant

KABINET Restoran Kabinet Brewery beer lounge & restaurant

U okviru Kabinet pivare u Nemenikućama u Sopotu (Ul.Despota Stevana Lazarevića 11), nedavno je otvoren restoran sa tap room-om!

Restoran se nalazi u okviru modernog objekta koji je pre 4 godine realizovan po projektu Đorđa Geca i arhitektonskog studija Fluid. 

 

 

Ovog leta, nakon pet godina je napokon završen enterijer restorana koji se nalazi u okviru prve kraft pivare u Srbiji, u Nemenikućama u podnožju Kosmaja. Enterijer je nastao u fazama i pored Fluid studija, delo je Zorana Aleksića i Miloša Milivojevića uz asistenciju Kosare i Branimira Melentijevića.

Kabinet pivara je prva zanatska grinfild pivara na Balkanu. Ova porodična pivara je sagrađena za samo devet meseci, prema arhitektonskom projektu prem. Đorđa Geca i studija Fluid Arhitektura.

Proizvodnja je započeta u februaru 2014. godine sa prva tri piva ejl i porter stila. Od tada je Kabinet skuvao preko 80 različitih recepata koji su proputovali od Aljaske pa sve do Tajvana. 

Ova pivara je od početka podjednak akcenat stavljala kako na dizajn tako i na kvalitet piva, jer su upravo oba odlika kraft proizvodnje i njene autentičnosti.

Ponosni su što su sarađiivali sa nekima od najboljih pivara iz sveta, poput Mikkellera, De Molena, Canediguerra, Zagovora itd. 

Ovog leta, posle pet godina je konačno završen dugo iščekivan restoran koji svoja vrata u Nemenikućama otvara svakog vikenda, a pogodan i je za organizovane ture i tokom nedelje, prethodno najavljene.

Kuhinja je pod palicom šefa Dejana Maksimovića Makse, sa kojim su već ranije sarađivali na jedinstvenom pivskom namazu Pivoladi.

Kako su recepti Kabineta čuveni po svojoj originalnosti, poput odležalih, organskih, lambik kao i mnogih piva sa začinima koja su dobila niz nagrada, tako je i ovaj meni napravljen kao vredan izleta van granica Beograda, na 40km od glavnog grada.

Hleb je domaći od divljeg kvasca, sakupljenog oko pivare.

Meso je posebno čuvano i pripremljeno, a kada god su u mogućnosti koriste domaće namirnice lokalnog porekla, poput pečuraka i jaja sa Kosmaja.

Kao što su njihova piva do sada otišla na pet kontinenta, tako je sada napokon moguće da ljudi iz svih delova sveta dođu u posetu svakog vikenda u restoran kao i na zakazivanje radnim danima i da uživaju u jedinstvenoj ponudi Kabineta retkosti.

Osim klasičnog menija, u ponudi su i tejsting meni, kao i uparivanje hrane sa pivima. 

Njihov predlog za nezaboravan vikend na prelepoj kosmajskoj livadi je da ponesete frizbi, badminton ili šah, i da uživate u kosmajskom vazduhu i nepreglednom pogledu koji je Phaidon Press nazvao vrednim putovanja u svojoj kolekciji Najboljih mesta za pivo. Shvatićete da je Kosmaj vredan posete, a daleko bliži od Motovuna, Toskane ili Provanse.

Takođe, zahvaljujući samoj funkciji prostora, ovo mesto je idealno za velika okupljanja, team buildinge i organizovane ture. Rezervišite vaše stolove na vreme: BeerLounge@kabinet.rs

Mikropivara Kabinet je prva srpska craft pivara (First Serbian Craft Brewery), koja je sa radom zvanično započela u februaru mesecu 2014. nakon dugačkih priprema, istraživanja i traženja investicionih partnera.

Projekat Kabineta nastao je u glavama bračnog para Melentijević koji se ambiciozno, smelo i hrabro prvi upustio u ovaj biznis u Srbiji, a među prvima i u regionu.

Kabinet u svojoj proizvodnji koristi najkvalitetnije, prirodne sastojke za svoja piva sa inovativnim ukusima. 

Proizvodnja malih serija piva uz umetnički pečat na svakom pivu jeste osnovni koncept Kabinet mikropivare, prve craft pivare sa nefiltriranim i nepasterizovanim pivima od isključivo uveženih sastojaka i kosmajske vode.

Do sada je realizovano na desetine dizajniranih etiketa u saradnji sa etabliranim vizuelnim umetnicima i dizajnerima. Kabinet je pružio priliku kako afirmisanim tako i neafirmisanim dizajnerima da ostave svoj pečat na Kabinetovim bocama. Ceo zid u Kabinet pivari, posvećen je ovim saradnjama!

 


Kabinet na Facebooku

Kabinet na Instagramu

Fotografije: Višnja Jovanović

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services