Gospođa Mirkov

Gospođa Mirkov

Na obodu zemunskog parka, gotovo skrivena iza teške gvozdene kapije koja izlazi na ulicu, nedavno je otvorena mala poslastičarnica “Gđa Mirkov”


Prvobitno je ovaj prostor bio radionica iz koje su odlazili kolači na adrese raznih beogradskih restorana i hotela.

 


Proces transformacije u minijaturnu poslastičarnicu započeo je u oktobru prošle godine i za njegov današnji izgled zaslužan je arhitekta Filip Zarić.

“Prostor je mali i obuhvata i našu proizvodnu radionicu koja je od maloprodajnog prostora odvojena belim klizećim vratima, koja su ujedno i moj omiljeni deo enterijera", kaže Nina Babić, vlasnica Gđe Mirkov.

Blistavo bela fasada i tamno sivi pod malog dvorišta na ulazu, izlog na kome se nalazi samo jednostavni logo i visoka pink torta kao jedina dekoracija, mogla bi vas navesti da pomislite da se nalazite u nekom drugom gradu na nekom drugom kraju Evrope.

“Želela sam da ljudi koji dođu kod nas imaju osećaj izmeštenosti, da zakorače u jedan potpuno drugi svet gde žive naši kolači i u vazduhu se mešaju intenzivne arome vanile i prhkih testa i kremova koje svakog dana pravimo “od nule”, kaže Nina.

Na policama se mogu naći i Little Blue Pot džemovi i tople čokolade na štapiću, proizvod sve popularnijih Ferdinand knedli iz Savamale.

“Verujem u žensko preduzetništvo i želela sam da u mojoj radnji bude mesta i za proizvode koji nisu naši, ali ih prave moje koleginice-preduzetnice. Njihovi proizvodi su vrhunskog kvaliteta i obogaćuju našu ponudu kolača, a kvalitetnim jestivim poklonima se ljudi uvek obraduju.”

Kad je u pitanju ponuda kolača, ona je svedena na nekolicinu poznatih francuskih klasika.

Akcenat je stavljen na kolače od choux testa i krofnice sa hrskavom koricom od putera i braon šećera koje su nazvali šu – šu.

U pitanju je igra rečima, od pâte à choux (čita se pat a šu), laganog testa za princes krofne, eklere, profiterole… i “mon chouchou”, francuskog ljubavnog tepanja.

Najveći hit je postao Paris-Brest, kolač u obliku točka koji je dobio naziv po istoimenoj biciklističkoj trci, napunjen mousseline kremom sa runo pravljenom pralin pastom od karamelizovanih badema i lešnika.

U narednom periodu, planiraju da prošire ponudu kolača i toplih napitaka, a u maju se očekuje i otvaranje bašte.

Kod Gđe Mirkov takođe možete naručiti kolače i torte za male i velike događaje i proslave.

Radno vreme im je od 12 do 20 h svakog dana osim nedelje.

Gđa Mirkov na Instagramu 

Gđa Mirkov
Adresa: 22. oktobra 51, Zemun
Radno vreme: 12-20 h ponedeljak-subota Nedeljom ne radimo ☎ 069773753 ✉ gospodjamirkov@gmail.com
gospodjamirkov.tumblr.com

Fotografije: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services