Cold Pressok

Detoks butik  "Cold Pressok", u Dobračinoj 23a na Dorćolu, otvorio je svoja

Detoks butik "Cold Pressok", u Dobračinoj 23a na Dorćolu, otvorio je svoja vrata za sve pobornike zdrave hrane u aprilu 2014. godine.


Ideja vodilja bila je da se u našu prestonicu donese duh Njujorka, kako u smislu industrijskog dizajna čistih linija, tako i u smislu užurbanog urbanog života koji zahteva od modernog čoveka da sebi instant obezbedi dovoljnu dozu pokretačke energije kako bi uspešno iskoristio dan.Nekoliko stvari daju karakterističan izgled ovoj radnji, prvenstveno inspirisanoj Njujorkom i mnogobrojnim putovanjima u prestonice u kojima dominira "clean & hi-teck look".

Jednostavne bele pločice na frontalnom zidu, inače zaštitni znak njujorškog metroa, već na prvi pogled podsete posmatrača na žilu kucavicu urbanog života ove svetske metropole.

Zatim, vitrina-frižider na istom zidu, hladnog i čistog izgleda čiju unutrašnjost gotovo genetski, kao utroba i organi unutar nje, ispunjavaju bočice jednostavnog četvrtastog dizajna.

Sveden stil čistih linija uz malo printa ogleda se i u natpisu koji iz pozadine druge prostorije poručuje: "work hard - play hard - DETOX - repeat", što je jasna asocijacija na brz i naporan tempo gradskog života koji je moguće ispratiti ukoliko se telu omogući da se s vremena na vreme "resetuje", tj. detoksikuje i obnovi energetski. Uz jednu bocu od 2 kg "zeleniša" dnevno, dan ipak može da potraje taman koliko je potrebno.

Osim podsećanja na čisto, zdravo i moderno, ovaj prostor emituje i jednu notu " pomerenosti" u smislu pomeranja granica, ne samo poimanja zdravog načina ishrane i života, već i vizuelnog  doživljaja kojim se on predstavlja.

Tako crtež na zidu čoveka kome se sok uliva direktno u mozak dok radi na tabletu oslikava "hranu za mozak", ne samo zato što doslovno hrani telo i mozak energijom, već i zato što menja način razmišljanja od pasivnog i konzumentskog ka stvaralačkom.Logo CPS kao i veb-sajt osmislio je Marko Srdanović, grafički dizajner iz Njujorka, koji je radio konsalting i za sav propratni materijal. 

Enterijer su uredili i bocu dizajnerski osmislili Sandra Avramovski i Branimir Kostić.
Boca je inspirisana panoramom Njujorka u kojoj sve zgrade izgledaju poput lego kocki, te nije teško bocu zamisliti kao jednu od njih. Na boci dominiraju 2 utisnuta natpisa sa vrlo snažnom porukom: 100% LOVE (LJUBAV), što odmah pokazuje sa koliko ljubavi se pristupilo ovoj ideji, i 100% RAW (SIROVO), što asocira na sirovu snagu prirode.

JUICE znak iznad prolaza u sledeću prostoriju prirodna je ekstenzija onoga što je primarna delatnost Cold Pressoka, a živim bojama sijalica predstavljena je vrcava životna energija kojom se ovi sokovi ističu u odnosu na sve druge koje ste do sada imali priliku da probate.

Dakle čitav prostor, ambalaža i sav propratni materijal koji idu uz ovaj prvi nutritivni detoks na ovim prostorima, osmišljeni su od strane vlasnika tako da prenesu njihovo pozitivno iskustvo života u Njujorku, koji je našao rešenje za sve one koji su svesni da se industrija hrane još nije dovoljno razvila da omogući modernom čoveku da se zdravo hrani.Radno vreme radnje je od ponedeljka do petka 8-20h, i subotom 9-19h.Pored prvog nutri-detoksa, ovde ćete naći i "baby-hit", hlorofil u maloj boci, koji je najbolja preventiva od najtežih bolesti i ujedno energetski vaša dnevna doza duplog espresa.

Osim po fenomenalnoj  energiji koja će trenutno prostrujati kroz vaše telo i kreativno vas pokrenuti, i po naročitom sjaju vašeg izgleda videće se da se hranite zdravo. Sada imate gde.

Cold Pressok NYC/BGD from Cold Pressok on Vimeo.


Pripremila: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services