Blatobran

Kreativni centar Blatobran je formiran 2007. godine

Kreativni centar Blatobran je formiran 2007. godine kao otvorena platforma za povezivanje umetnika i dizajnera koji koriste prevashodno keramiku ali i druge medije umetničkog izražavanja.

 

 


Umetnici okupljeni oko Blatobrana imaju zajednički cilj da kroz izlagačku delatnost, prezentacije, predavanja i druge forme umetničkog izražavanja edukuju širu publiku i unaprede svest o značaju umetnosti i dizajna u savremenom društvu.

Blatobran podstiče kreativnost i estetske kriterijume društva približavanjem stvaralačkog procesa, materijala i tehnika najširoj publici na način koji angažuje posmatrača kao aktivnog učesnika umetničkog izražavanja.

Sa ciljem da oformi centar stalne razmene novih ideja i promocije savremene umetnosti i dizajna, Blatobran je pokrenuo i galeriju u Beogradu, u Ul. Gospodar Jevremovoj br. 38.

Od umetničkih instalacija do društveno angažovanog dizajna, Blatobran teži daljem širenju kreativnog delovanja u sve pore društvenog života, dajući svojim članovima kao i najširoj publici podsticajan prostor za experimentisanje i inovacije kroz upotrebu novih tehnika, materijala i formi izražavanja.

 

Pripremila: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services