Re:art

Re:art, brend ručno rađenog porcelana autorke Bojane Brkić.

Re:art, brend ručno rađenog porcelana iza koga stoji dizajnerka i autorka svih komada Bojana Brkić, je otvorio svoj prvi Shop&Studio.

 

Ovaj koncept otvorenog ateljea sa prodajnim prostorom trenutno je jedini u Beogradu.

 

 

Smešten u mirnoj Zetskoj ulici uz Skadarliju,  prostor je zamišljen da se na jednom mestu ručno izrađuju i prodaju komadi od porcelana.

Stil enterijera je na tragu estetike koju Bojana pokazuje kroz svoje radove, prateće dekoracije i concept styling serijale kojima se izdvojila na Internetu.

Re:art postoji već četiri godine a Bojana se u svom radu fokusira na otmenost porcelana, moderan dizajn i isključivo ručnu izradu a njeni komadi su prvenstveno ženstveni i elegantni i u potpunosti upotrebni.

Pored unikatnih komada za sto – tanjira i činija nepravilnog oblika u pastelnim bojama ukrašenim zlatom, ručno nalivenih sveća i mini vaza, uskoro stiže i nova serija šolja i šoljica kao i novi komadi vezani za dizajn enterijera. 

Enterijer je rezultat vrlo inspirativne saradnje sa mladom i talentovanom beogradskom arhitekticom Milicom Tasić.

Ideja da se isprati do kraja filozofija porcelana – njegova prefinjenost, ženstvenost i čistina kroz jedinstvenost prostora predstavljajući, na taj način, celokupni proces izrade porcelanskih komada – od osmišljavanja do izlaganja.

Prostor je pročišćen od bilo kakvih suvišnih elemenata.

U osnovi beo, prostor je naglašavan crnom, tonovima zlatne i roze, odnosno autorskim pečatom Re:arta.

S druge strane, neki od detalja su prevazišli gotov fabrički proizvod jednostavnom intervencijom samih autora – police i stolice su bojene dok su ostali elementi rađeni u pažljivom dogovoru sa različitim lokalnim zanatlijama.

Masivna crna zavesa, dirigovana konkretnim potrebama, segmentiše prostor. Lakim pokretima se dobijaju odvojeno izložbeni prostor, prostor za radionice i raznovrsne događaje sa ciljem da se unesu i energije drugih kreativaca iz svih medija.

Na kraju, sa namerom su postavljene dve centralne tačke celokupnog prostora - pročišćen zlatni krug - ogledalo koji korenspondira sa postavljenim belim kružnim stolom koji sve na njemu reflektuje u neku novu dimenziju.

Na taj način, ručno izrađeni upotrebni predmeti od porcelana dobijaju momenat zasluženog glamura.

Re:art Shop&Studio je otvoren radnim danima od 11 do 20h, subotom od 11 do 17h dok je nedelja neradni dan.

Fotografije: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text