Kabinet Brewery

Kabinet Brewery

Od februara meseca Beograd i Srbija bogatiji su za prvu zanatsku, mikropivaru u regionu, pod nazivom KABINET BREWERY.


Kao rezultat ozbiljne grinfild investicije, KABINET je već na samom početku rada pokazao kako se kvalitetno radi posao mikropivare, nama toliko dalek, ali u Evropi i Americi visoko pozicioniran i popularan biznis. FIlm "Drinking Buddies" topla preporuka!


Kabinet promoviše čistu i jednostavnu biznis filozofiju. U pitanju je nezavisna pivara, koja koristi čiste, najfinije sastojke iz uvoza, i proizvodi nefiltrirana, nepasterizovana, artisan piva u malim serijama. U ponudi su tipovi Pale Ale, IPA, APA, Belgian Blond, Porter, Pilsen i mnoge druge kreativne kombinacije iz "kosmajske varionice (brew house)" , a u najavi su i zanimljive kolaboracije o kojima će se tek pričati.

Pivara je locirana u Nemenikućama u Sopotu (Ul.Despota Stevana Lazarevića 11), u visoko modernom objektu koji je projektovao beogradski arhitekta Đorđe Gec, a koji ćemo vam naknadno predstaviti kada u potpunosti bude završen i spreman za fotkanje. 

Mikropivara Kabinet je prva srpska craft pivara (First Serbian Craft Brewery), koja je sa radom zvanično započela u februaru mesecu nakon dugačkih priprema, istraživanja i traženja investicionih partnera. Projekat Kabineta nastao je u glavama bračnog para Melentijević koji se ambiciozno, smelo i hrabro prvi upustio u ovaj biznis u Srbiji, a među prvima i u regionu. 

Mali kućni proizvođači piva (Home Brewers), Pivski pabovi (Brew Pubs) kao i zanatske mikro pivare (Craft Breweries), polako doživljavaju pravi hajp i u našem regionu iako su već deceniju i više, skoro svuda u svetu najnormalniji oblik poslovanja i ravnopravan takmac na tržištu piva.

Kabinet u svojoj proizvodnji koristi najkvalitetnije, prirodne sastojke za svoja piva sa inovativnim ukusima. Proizvodnja malih serija piva uz umetnički pečat na svakom pivu jeste osnovni koncept Kabinet mikropivare, prve craft pivare sa nefiltriranim i nepasterizovanim pivima od isključivo uveženih sastojaka i kosmajske vode. 

Vizuelni identitet prve srpske mikropivare Kabinet, potpisuje beogradski dizajner Nemanja Jehlička (Lorem Ipsum) koji je uradio i etiketu za pivo Porter!

 

Pitali smo Kosaru i Branimira Melentijević, kada je i kako rođena ideja o pokretanju Kabineta?

Ideja je rođena početkom 2012.godine iz frustracije nedostatka izbora dobrog piva u Srbiji, sa željom da se napokon i naša zemlja kao tradicionalni proizvođač i ljubitelj piva uključi u globalnu revoluciju craft pivarstva.

Ovaj pokret je krenuo pre nekih skoro trideset godina u Americi, a u zadnjih desetak godina i u Evropi, pogotovo u Britaniji, Skandinaviji i Italiji. Male pivare, koje baziraju svoja šarenolika piva na kvalitetu, starim metodama pravljenja, zdravom pristupu i izboru sastojaka bez ikakvih vestačkih dodataka, nezavisnom vlasništvu i sa svežim često provokativnom dizajnom, su uprkos svakako skupljoj ceni brzo stekla popularnost.

Recite nam nešto više o filozofiji craft pivarstva?

Craft pivarstvo simbolizuje slobodu izbora, kreacije, kvaliteta, svega što govori o poštovanju piva kao napitka i nas samih, po izboru onoga što unosimo u sebe i iza čega stojimo. Neverovatno je da je pivu kao najstarijem napitku na svetu trebalo toliko dugo da se vrati korenima i izbori za cenjeno mesto koje mu pripada. Pivo nam nudi toliko mogućnosti, varijacija na temu stilova, ukusa i aroma, sa preko 400 vrsta.

Koja piva Kabinet ima u ponudi?

Naše pivo se proizvodi u Nemenikućama, na sunčanoj padini u podnožju Kosmaja, od belgijskog slada, francuskog kvasca i hmelja iz čitavog sveta. Mi u Kabinetu trenutno imamo sedam vrsta piva, od svetlih su tu Plavo - belgijski stil piva, uz note biskvita i arome jabuke i banane, India Pale Ale- IPA Cascade, suvo hmeljena sa američkim Cascade hmeljom koji pojačava već prisutnu citrusno grejfutnu notu, American Pale Ale- Brrkaaa svežeg pomorandžastog ukusa i guste pene, Pale Ale u dve verzije, Alino oko- koji je citra pale ale, lagano i pitko i Bastardo, ukus ananasa sa mentom; Vertigo, nesvakidašnji Pilsen sa neočekivanom aromom; a od crnih trenutno je jedini Porter, engleski tip piva sa notama kafe i čokolade kao mešavina četiri hmelja iz četiri zemlje.

Kabinet nudi svoja artisan piva u flašama od 0.33 i 0.75l, pošto su njihovi bogati ukusi idealni i kao pratioci uz razna jela, ali i u posebnom six pakovanju. U planu je i boca od 0,5l. Postoje i mogućnosti iznajmljivanja mobilne točilice kao i online beershop.

Ako kupite 24 flaše i više od 0,33l dobijate popust od 10%. Isti popust dobijate za kupovinu 6 flaša i više od 0,75l. Dostava se vrši od ponedeljka do petka od 9h do 21h30 ili subotom od 12h do 21h30. Kupljena piva dostavljaju se tokom radnog vremena u roku od 2 sata u Beogradu, cena dostave je 400 din. Za dostave van Beograda po principu „danas za sutra“ po ceni od 600 din. Osim na sajtu, Kabinet proizvode možete da naručite i pozivom na broj 011 2419162. Listu lokala koji prodaju Kabinet piva možete pogledati na ovom linku.

Do sada je realizovano ukupno sedam dizajniranih etiketa u saradnji sa etabliranim vizuelnim umetnicima i dizajnerima, a uskoro je u planu i objava konkursa za mlade dizajnere u saradnji sa portalom Designed.rs, kako bi se pružila prilika i neafirmisanim dizajnerima da ostave svoj pečat na Kabinetovim bocama.

 

 

 

 

Kabinet je prvo izbacio sedam različitih etiketa za različite tipove piva na čijoj su izradi učestvovali: Bratislav Milenković sa etiketom BrrKaaa za Amarilo & Simcoe suvo zahmeljen Pale Ale - 0,33l, poreklom američki; Jovan Mikonjić - Biskoteka sa etiketom Plavo - 0,33l, za tip piva Blond sa aromom jabuke i biskvita; Mario Kolarić -Sretan Bor sa etiketom Cascade -0,33l i 0,75l za IPA sa citrusno-herbalnim aromama; Studio Metaklinika sa etiketom Bastardo - 0.33l, pivo sa svežinom mente uz gorčinu voća i hmelja; Nemanja Jehlička sa etiketom Porter 0,33l i 0,75l, za pivo tamne, skoro crne boje, slatkaste, sladne arome; i grafiti umetnik Aleksandar Milivojević - Angel sa etiketom za Citra Pale Ale 0,33l, citrusno, blago gorko pivo.

Najnovija etiketa Vertigo pojavila se nedavno sa potpisom dizajnera Slavimira Stojanovića.  Ovaj novi, sedmi član Kabineta je eksentrični nemački pilsen sa ukusom mandarine i medne note, koji doprinose da uz njegovo društvo vidite stvari iz novog ugla.

Do sada su realizovali dva uspešna izvoza piva. Na poziv hrvatskih manifestacija Rakijarnica i Disko gulaš na Visu, priliku da probaju Kabinet, dobili su i naši prvi susedi. 

U iščekivanju još zanimljivih ukusa, kombinacija i predivnih etiketa na bocama...

 

 

Kabinet Brewery
Tel: 0112424478
Email: kabinet@kabinet.rs
Website www.kabinet.rs
Facebook: Kabinet Brewery
Instagram: Kabinet Brewery

Majstor za pivo

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services