Hug More Project

Hug More Project

Hug More Project je pokrenuo kreativni dvojac koji čine grafički dizajner Filip Nemet i istoričarka umetnosti Verica Draganić.

O projekti su počeli da razmišljaju i na njemu da rade još 2014. godine, da bi se u oktobru 2015. godine i pojavili online sa prvim proizvodima.

 

 

Hug More projekat se sastoji od linije proizvoda koje su koncipirali i dizajnirali Verica Draganić I Filip Nemet. Hug More je jednostavan i iskren pokušaj da se prenese jednostavna poruka da među ljudima treba širiti dobru energiju i zbližavati ljude na najjednostavniji mogući način, podsećanjem da se česće grle među sobom.

"Osnovna motivacija tj. ono što je pokrenulo i inspirisalo nastanak ove naše priče, nalazi se u izrazito jakoj želji za promenom i kreiranjem dobrih vibracija. Jednostavno, nama je to trebalo". Verica i Filip

“Grlimo se više” može zazvučati kao neko opšte mesto, zdravorazumska stvar koja se podrazumeva, ali to ne znači da to zaista i upražnjavamo. Zdrav razum nije nužno uobičajena praksa. Brzina života, otuđenost i virtuelna druženja doprinela su da su kontakti među ljudima izbledeli, da se u ljudima često javlja stišnjenost i introvernost, koje treba dobro razdrmati.

Stoga, Hug More je linija proizvoda dizajnirana i napravljena sa namerom da zbliži ljude. Da izazove malo više razumevanja i nežnosti među ljudima. I naravno, zagrljaje!

Ideja proizvoda je da služe samo kao mali i lep podsetnik na tu neophodnost grljenja. Na zidu, stolu, frižideru, ili u torbi, oni će nas podsećati na to koliko samo jedan zagrljaj u toku dana može da promeni trenutak, tok misli, ili čak život.

Projekat za sada obuhvata tj.proizvodna linija se sastoji od nekoliko proizvoda - magneta za frižider, novogodišnjih i božićnih ukrasa, uramljenih ilustracija štampanih u zlatotisku, i uramljenih ručnih vezova. Ramovi dolaze u dve varijante, u drvenim okvirima od orahovine ili drveta trešnje. 

Za sada postoji samo jedna letterpressed ilustracija, ali u planu su saradnje sa raznim umetnicima koji bi dali svoj doprinos ovom projektu. Svaki ram je zatvoren sa ugraviranim kartonskim poklopcem na poleđini, fiksiran sa četiri mala zavrtnja tako da se lako može otvoriti i zameniti sadržaj rama, ako iz nekog čudnog razloga ikada dođete na tu ideju.


Kod uramljenog veza postoje i dodatne varijante u drugim bojama, po izboru. Boja drveta varira od rama do rara, posebno kod ramova od orahovine, što svakom ramu daje jedinstven i poseban izgled.

Najnoviji proizvod su i postit blokčići, a trenutno se radi na novim proizvodima – banerima (zastavicama), notesima, kao i na novoj ediciji novogodišnjih i božićnih ukrasa.

"Svi mi negde znamo da je zagrljaj dobra stvar i da ga treba praktikovati što češće, kao i mnoge druge dobre stvari, ali nas brz tempo života i informejšn overload uzmu pod svoje pa na kraju zaboravimo na te naizgled male ali zaista bitne stvari". Verica i Filip


"Mi jednostavno volimo zagrljaje i verujemo da imaju ogromnu moć. Moć da izazovu status kvo, reše probleme u komunikaciji, međuljudskim odnosima, razviju emotivnu inteligenciju, da pomere fokus sa spolja ka unutra, da nas okrenu ka sebi ali i drugima.

Takođe, verujemo da bi ovaj svet bio mnogo lepše mesto kada bi se svi samo malo više grlili". Verica i Filip

Hug More magneti za frižider, neophodnost svake kuhinje - mesta gde se bar jednom dnevno okupljate sa članovima svoje porodice. Dakle, ovi mali podsetnici na frižiderima imaju neverovatnu moć da svim porodičnim okupljanjima kao i onima sa prijateljima donesu više zabave i zbližavanja. 

Magnete možete ostavljati i na rerni, kao i svakoj površini na kojoj je to moguće u vašem domu. Što više podsećanja, to bolje!


"Hug More Project je u stvari naš pokušaj da unesemo malo više pozitivne energije u naše kao i u živote ljudi oko nas.

Zato je ovaj projekat jedna vrsta podsetnika i sve što radimo u okviru njega kao i svaki naš proizvod, ima upravo za cilj da podseti i inspiriše na zagrljaj". dodaju Verica i Filip

Na sajtu Hug More projekta nalazi se par stvari dostupnih za free download - to su šema za vez krilatice Hug More, za slučaj da neko želi sam da izveze svoj podsetnik. Takođe, možete download-ovati i wallpaper za vaš kompjuter. Pogledajte više na ovom linku.

Jedna od zanimljivih rubrika koja se dešava na fejsbuku i na intagramu jeste Hug More 365 u kojoj se svakodnevno osmišljavaju i objavljuju stikeri, jedan na dan, koji vam daju „prokleto dobar razlog“ zbog kojeg svi treba više da se grlimo!

Autori projekta se trenutno nalaze u fazi komuniciranja ideje i okupljanja istomišljenika, građenja zajednice okupljene oko potke Hug More, kao i uspostavljanja jednog lepog balansa između komercijalne i socijalno-angažvane strane ovog projekta.

Takođe, tu je i rubrika Hugs International u okviru koje jednom nedeljno prevode reč zagrljaj na sve svetske jezike.

Svaki danom, Verica i Filip nastoje da iznađu još novih načina da ljude podsete na važnost i moć zagrljaja.

"Mnogo toga je još u planu ostaje samo da nađemo dovoljno vremena i energije za sve to.

I za kraj, pomisao da sve ovo što radimo može da ima uticaj na nekom globalnom nivou je sama po sebi sjajna, a da se na kraju to i desi - bi bio najveći uspeh". Verica i Filip

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text