FAB Living by Una

Fab Living je šoping iskustvo u Krunskoj 50.

Fab Living se nalazi na adresi Krunska 50 u Beogradu!

 

Fab Living je svojevrsno šoping iskustvo u kome se elementi enterijera, dizajna i umetnosti stavljaju u kontekst života, i samim tim možemo zamisliti kako bi neki element enterijera izgledao u našem životnom prostoru.

 

 

Koncipiran je kao platforma za naše mlade umetnike i dizajnere koji žele da predstave sebe i svoje delo, a kupcima omogućava da dođu do unikatnih komada nameštaja, umetničkih dela, nakita, garderobe i sitnih detalja idelanih za poklone i za svaku priliku.

Iako profesionalno dolazi iz potpuno drugih oblasti, uređenje prostora, moda i umetnost su Uni oduvek bili veoma bitni i trudila se da isprati dešavanja na našoj i međunarodnoj sceni. Nažalost, kako je tržište umetničkih dela nedovoljno podržano i na neki način delimično nevidljivo, znala je da je Fab Living savršeno mesto na kojem se pruža podrška umetnicima i dizajnerima i omogućava im se da prikažu, ali i plasiraju ono što stvaraju. Nakon 15 meseci postojanja osam firmi je stvoreno iz Fab-a, što Unu dodatno stimuliše da Fab postane pravi hub za razvoj mladih, manje ili više afirmisanih umetnika.

Stan u Krunskoj 50 u kome je smeštena galerija nalazi se u jednoj od najlepših beogradskih zgrada i predstavlja umetničko nasleđe s početka prošlog veka.

Smatrala je da upravo ovakva istorija predstavlja savršeni spoj sa onim što naša umetnička i avangardna scena ima da ponudi.

Fab Living je zamišljen kao nesvakidašnji prostor koji kupcima nudi lični, personalni pristup i gde svako treba da se oseti posebno, a privatni ambijent stana je upravo bilo pravo mesto za to.

Na Vračaru gotovo da nema concept radnji jer je sve nekako fokusirano na uži centar grada, Dorćol i krug dvojke.

FAB Living je hibridni prostor koji ispunjava uzbudlljiva kombinacija savremene i etno umetnosti dopunjena delovima nameštaja i dekorom iz Srbije i ponekim komadima iz raznih delova sveta, ali i jedinstvenim komadima garderobe i obuće.

To je fuzija umetničke galerije i show-rooma koja poziva na radoznalost, istraživanje i uživanje.

U ponudi trenutno ima oko 90 umetničkih dela i sarađuje sa preko 60 dobavljača i dizajnera. Taj krug se neprestano širi...

Kako nedostaje još izložbenog prostora, u martu ove godine Fab se proširio i na online prodaju, jer ono što nudi je pandam svetskom dizajnu i modi a online platforma Grom i kakao omogućava da se za to i čuje i vidi. 

Izabrani komadi su posebni i odgovaraju Uninoj estetici, imaju jedinstvenu priču ili neobičnu istoriju i smešteni su u kontekst svakodnevnog života.

Svaki komad nameštaja, skulptura, slika, odevni predmet ili sitni detalj koji se mogu videti u Fab Livingu su joj omiljeni.

Sve što se nalazi unutra je ono što bi želela da dobije, obuče ili živi s istim u svom domu.

Fab Living je prvenstveno mesto promocije ali i prodajni kanal, gde je omogućeno da se umetnici i dizajneri predstave.

U saradnji sa dizajnerima organizuje i pop-up evente i promocije gde su posetioci u mogućnosti da se lično upoznaju i porazgovaraju sa autorima, uz pićence, ali i kupe njihove proizvode po nešto povoljnijim cenama na taj dan.

Postoji veliki broj dizajnera i umetnika kod nas koji imaju odlične proizvode i umetnička dela ali koji nažalost nemaju dovoljnu podršku i čiji rad nije dovoljno vidljiv, samim tim i nedostupan široj javnosti.

Fab Living je nastao upravo iz Unine ljubavi prema umetnosti ali i iz želje da omogući autorima da budu prisutni u našem društvu. Veruje da će Fab Living obogatiti tržište originalnih proizvoda ali i da će inspirisati mnoge kupce kada su dizajn i umetnost u pitanju.

 

 

Fotografije: Višnja Jovanović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text