Café Bar Jedinstvo

Café Bar Jedinstvo

Predstavljamo vam Café Bar Jedinstvo, novi enterijer koji je nedavno otvoren u Savamali na adresi Crnogorska 7.

 

Autori enterijera su Natalija Jovanović, dizajner i Predrag Maksić, dipl. arh. Prostor je osvanuo i otvoren u oktobru mesecu, a nalazi se u zgradi projektovanoj pedesetih godina prošlog veka u ulici Crnogorskoj 7, tik uz most Bratstva i jedinstva, po kome je i dobio ime.

U okviru ovog zdanja, u skladu sa naprednim dizajnerskim procesima, a u duhu savremene arhitektonske estetike, kreiran je kafe koji predstavlja asocijaciju na modernističke trendove i prakse pedesetih i šesdesetih godina dvadesetog veka.

Uz potpunu slobodu i podršku klijenta u kreiranju i projektovanju ovog prostora, pojam „autorski enterijer” u ovom slučaju potpuno je opravdan.

Bilo je dovoljno vremena za razvijanje koncepta – što je autorima bilo posebno važno, jer se radilo ne samo o uređenju enterijera jednog lokala već i o kreiranju vizuelnog identiteta čitavnog brenda JEDINSTVO,  kako za istraživanje i analizu problema, tako i na kraju, za samo projektovanje. 

Enterijer zauzima površinu od oko 80 m2 (prostor kafea sa galerijom, toaleti i magacin).Koncept je razvijan na ideji vizuelne kulture pedesetih i šesdesetih godina. Inspiracija je pronađena u estetici ovih godina, pa je asocijativno pretočena u boje i materijale (osnovne boje, koža, drvo, metal).

Takođe, dizajneri su se trudili da održe duh Savamale koji je poslednjih par godina godina zavladao, pa se u lokalu pojavljuje natur drvo kao i originalna opeka na plafonu.

Doprinos novonastaloj imanentnoj estetici ovog kraja je tendenciozno unošenje čistih boja u enterijer (atipično za "savamalsku" estetiku) čime atmosfera i ambijent dobijaju određeni "dečiji" duh i svežinu karakterističnu kako za ono vreme promena i poleta, tako i današnji duh koji vlada Savamalom.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services