Dizajn

Beograd je ponosan što ih ima

Bookastore

Izdavačka kuća „Booka“ iz Beograda, Cara Lazara 12

Izdavačka kuća „Booka“ otvorila je krajem marta u najužem centru Beograda u ulici Cara Lazara 12, svoju prvu knjižaru - kafeteriju „Bookastore“.

 

 

 

 

Izdavačka kuća „Booka“ poznata je po sjajno dizajniranim knjigama najboljih savremenih pisaca poput Elene Ferante, Karl Uvea Knausgora, Mišela Uelbeka... 

Palmas Boutique

Nova dizajnerska radnja u Šafarikovoj br. 2

Nova dizajnerska radnja  u Šafarikovoj br. 2, okuplja na jednom mestu 13 različitih brendova i predstavlja originalne, autorske radove ovdašnjih mladih dizajnera i umetnika.

 

 

 

U prostoru Palmas Boutique dominira garderoba street fashion karaktera, iza kojeg stoje brendovi poput Volim Sijetl, Belgrade Zoo, Hard Times 85, Weedzor, Street Fashion Belgrade, Grave Skateboards, Pic Pic Clothing, Titi 3 i Shinobi.

Remake | Ana Ljubinković | Abo shop

Remake, Ana Ljubinković, Abo shop

Ovaj jedinstveni shop u Beogradu, smešten je u predivnom kraju Beograda, na Konsančićevom vencu u ulici Kneza Sime Markovića br.

Canifina

Canifina dizajn enterijera Dragana Milicevic Milos Matovic, Predrag Markovic

Canifina je sasvim novi luxury dog concept store smešten na izuzetnoj dorćolskoj lokaciji, na uglu Dobračine i Gospodar Jevremove ulice.

Nastao je iz želje vlasnice Milice Dabović da ostvari svoj san, a u tome su joj pomogli arhitekti Dragana Milićević i Miloš Matović koji su bili zaduženi za dizajn enterijera, kao i grafički dizajner Predrag Marković koji potpisuje vizuelni identitet Canifine.

 

Hug More Project

Hug More Project

Hug More Project je pokrenuo kreativni dvojac koji čine grafički dizajner Filip Nemet i istoričarka umetnosti Verica Draganić.

O projekti su počeli da razmišljaju i na njemu da rade još 2014. godine, da bi se u oktobru 2015. godine i pojavili online sa prvim proizvodima.

 

 

WoodBeton

WoodBeton, Sarajevo

Za Bosnu i Hercegovinu često kažu da je spoj nespojivog, zemlja u kojoj se različitosti prožimaju u neobičan sklad.


Vođeni ovim idejama tri kreatorke brenda Wood&Beton, Jasmina Koluh, Mirna Ler i Narcisa Cvitanović, za vas spajaju naizgled nespojive materijale u jedinstveni proizvod koji može da  krasi i vaš dom.

 

Re:art

Re:art, brend ručno rađenog porcelana autorke Bojane Brkić.

Re:art, brend ručno rađenog porcelana iza koga stoji dizajnerka i autorka svih komada Bojana Brkić, je otvorio svoj prvi Shop&Studio.

 

Ovaj koncept otvorenog ateljea sa prodajnim prostorom trenutno je jedini u Beogradu.

 

 

DROP Caffee

DROP Caffee

Predstavljamo DROP Caffe, novobeogradski kafić, smešten u okviru A Bloka, na adresi Uroša Martinovića 17 (lokal 1), u samom prizemlju stambene zgrade.

Dizajn enterijera i izvođenje povereni su arhitekti i industrijskom dizajneru Ireni Kilibardi ispred dizajn studija dsignedby
 

 

Životni volumen - dizajn enterijera privatnog stana na Senjaku

Životni volumen - dizajn enterijera privatnog stana na Senjaku

Predstavljamo dizajn enterijera privatnog stana na Senjaku, izvedenog u januaru 2016. godine. Autor enterijera je Aleksandar Gušić d.i.a.

 

Rad je izlagan na ovogodišnjem Salonu arhitekture u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

 


Živimo u svetu prepunom informacijama, odsečeni od iskonskinskih doživljaja, neobraćajući pažnju na nas same i sve više gubeći vezu sa prirodom, postajemo otuđeni, zarobljeni, kako u fizičke tako i u mentalne kalupe.

Betonica

betonica

Betonica ručno pravljene, dekorativne saksije za enterijer su tu kako bi napravile simbiozu najfinijeg betona sa florom.

Kontrast materijala kao što je beton i zelene boje biljaka, čini specifičan i unikatan spoj.

 

 

 

Zbog interesovanja i pasije prema ovom savremenom materijalu, koji se sve češće može videti u dizajniranju enterijera, Betonica saksije su nastale kao “vikend projekat”.

Tip of the day

"If you are not curious, forget it.” 

Achille Castiglioniviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services