Muzej Savremene Umetnosti (MSU)

Muzej Savremene Umetnosti

Autori: Ivan Antić i Ivanka Raspopović

Lokacija: Ušće

Muzej na Ušću je omiljen kod arhitekata. To je Antićevo najznačajnije delo, remek delo. Arhitektura iz vremena socijalizma, vrlo dobra arhitektura. Za mene lično, najvrednija u Beogradu. U trenutku kada je izgrađen, Muzej savremene umetnosti bio je najsavremeniji objekat u Beogradu, progresivan, zapažen i hvaljen. I dalje je jedan od simbola Beograda.

Kuća čiste geometrije. Kao kristal, najbolji od svih  kristala, dijamant. Baš tako izgleda. I sunce kada sija pravi te ludačke refleksije na staklima. Divan prizor. Još kada ga smestite u to okruženje, dve reke i zelenilo. Ko ne zna a traži ga biće kao Harison Ford u potrazi za izgubljenim dijamantom. Trenutno u renoviranju.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Vladimir 1306's picture
Vladimir 1306
01:22 08/03/10

O dva Antićeva muzeja

Muzej na Ušću jeste jedno od najznačajnijih dela srpske arhitekture 20. veka. Ono što nikako ne može eksplicitno biti rečeno je da je to „Antićevo najznačajnije delo“. Jedini razlog da se previdi Muzej „21. oktobar“ u Kragujevcu može biti sklonost da se s puno teškoća poima da u Srbiji, a izvan Beograda, postoji nešto vredno što nije iz doba Nemanjića.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services