Zentrum für Künstlerpublikationen: knjige umetnika

knjiga umetnika, centar za publikacije, zentrum fur kunstlerpublikationen

Univerzitet iz Bremena i Centar za publikacije umetnika, raspisali su konkurs za projekte knjiga umetnika.

 

 

 

 

 

Centar za publikacije umetnika (Zentrum für Künstlerpublikationen) poziva umetnike širom sveta da učestvuju na izložbi međunarodnih knjiga umetnika.

Knjige umetnika koje su proizvedene u poslednjih pet godina, mogu da se predaju sve do 21. aprila. Tema konkursa je Knjiga umetnika za sve (Artists’ Books for Everything – Künstlerbücher für Alles – Livre d’artiste pour tout).

Izložba želi da pruži pregled savremenog razvoja knjige umetnika u svetskim okvirima, kao i da predstavi raznolikost samog žanra. Izložba će biti održana od 2. juna do 6. avgusta 2017. godine u Centru za publikacije umetnika u Veserburgu, (Bremen, Nemačka). Radovi će takođe biti publikovani u katalogu izložbe.

Prihvatićemo knjige umetnika većeg tiraža, radove koji su distribuirani u knjižarama, galerijama ili koje distribuišu sami umetnici (nismo u potrazi za jedinstvenim radovima u veoma malim tiražima).

Kako bismo prikladno medijski ispratili događaj, predati radovi biće fotografisani, a zatim prezentovani unutar kataloga i marketingškog materijala u vezi sa festivalom. Predajom rada na konkurs, prihvatate uslove objavljivanja pomenutih fotografija. Učešćem na konkursu, prihvatate takođe i da vaš rad postane deo kolekcije Centra za publikacije umetnika, kao pojedinačni inventar, dostupan za istraživanja o knjigama umetnika.

Zauzvrat, umetnici dobijaju katalog izložbe. Molimo vas da nam u cilju dostavljanja kataloga naznačite vašu adresu. Na našoj zvaničnoj internet stranici možete naći upitnik koji treba popuniti i poslati zajedno sa knjigom. Upitnik će takođe biti izložen na izložbi i prikazan u katalogu.

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text