Regionalni festival Dani arhitekture Sarajevo objavljuje konkurs

dani arhitekture sarajevo

Regionalni festival Dani arhitekture Sarajevo objavljuje konkurs za studente, mlade arhitekte, fotografe, dizajnere i umetnike i poziva ih da predlože svoje viđenje sadašnjosti i budućnosti prostora u kojim obitavamo.

Konkurs je deo desetog izdanja festivala, koji će se održati od 17. do 21.05.2017. godine, pod temom “Kontinuirani enterijer”. Kurator ovogodišnjeg izdanja će biti hrvatski arhitekta Idis Turato.

 


Šta je Kontinuirani enterijer?

Danas živimo u stanju Antropocene. Stanje i prostor koji je uspostavljen ljudskim aktivnostima i globalnim razvojem. Grad kao centar razvoja i mesto urbanih promena, više ne predstavlja jedino mesto analize, delovanja, urbanizma i arhitekture.
Globalni svet se putem svojih različitih politika, ekologija, ekonomija i infrastrukturnih mreža, proširio i međusobno povezao u specifičnu i dosad neviđenu strukturu ruralnog i suburbanog pejzaža, kako na nacionalnoj, međunarodnoj, tako i na kontinentalnoj osnovi.

Unutar takvih odnosa nestaje klasično selo i ruralni razvoj, gradovi gube prepoznatljive oblike, gde infrastrukture energije i digitalne kulture umrežavaju ljude i teritoriju u kontinuiranu arhitekturu.
Moć i kontrola izmešteni su iz lokalnog i fizičkog prostora u virtuelno i nematerijalno. Snažni mediji, ekonomije, BIG data i njihova moć i uticaj, postali su lebdeći i neuhvatljivi.

Komfor, sigurnost, "smart", održivi razvoj i njihova kontrola, potpuno su uslovili prostore oko nas. Živimo u prostoru Kontinuiranog enterijera.
Unutar takvog stanja i pripadajućeg prostora, postavlja se pitanje kako živimo i kako radimo? Kako izgleda prostor dnevnog boravka, prostor rada i prostor zajedništva i komunikacije?

kontinuirani-enterijer

Šta tražimo od vas?

Napišite, uslikajte, snimite, montirajte, režirajte, nacrtajte, oblikujte, izmodelirajte nam svoje viđenje sadašnjosti i budućnosti... Prošlost nas ne zanima!

Gde šaljete radove?

Svoje radove, kao odgovor na konkurs, možete poslati putem linka.Tu možete pronaći detaljna uputstva o načinu prijave na konkurs. 

Do kada?

Rok za dostavu radova: 15.04.2017.
Rezultati: 25.04.2017.

Ko ima pravo učešća?

Konkurs je međunarodnog, otvorenog tipa. Pravo prijave imaju studenti i mladi do 35 godina starosti (arhitekte, dizajneri, umetnici, fotografi i svi koji se tako osećaju :)).

U slučaju da imate dodatna pitanja…možete nas kontaktirati na mail: info@daniarhitekture.ba

kontinuirani-enterijer

Koje su nagrade?

Svi pristigli radovi biće objavljeni na web stranici Dana arhitekture, a zatim će učestvovati u izložbi Dana arhitekture 2017 pod nazivom "Kontinuirani enterijer".

Stručni žiri će odabrati 7 najboljih radova, čiji će autori biti pozvani da učestvuju i prezentuju radove na Pecha kuchi u sklopu programa Dana arhitekture. Za učesnike Pecha Kuche obezbeđen je smeštaj tokom festivala u Sarajevu.

Za autore najboljih radova obezbeđene su i ulaznice za sve događaje u sklopu Dana arhitekture 2017 .

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text