"Privatna vrednost 2019" | Otvoreni poziv Ambasade Švajcarske za mlade srpske vizuelne umetnike/ce!

"Privatna vrednost 2019" | Otvoreni poziv Ambasade Švajcarske

Ambasada Švajcarske u Srbiji po drugi put pruža podsticaj mladim srpskim vizuelnim umetnicima i umetnicama, nastavljajući da neguje instituciju godišnjeg konkursa pod nazivom „Privatna vrednost“. 

 

 

 

Priliku da dobiju finansijsku potporu za realizaciju svojih radova i učešće na kolektivnoj izložbi koja će se realizovati od kraja juna do kraja jula 2019. godine u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu, dobiće najviše petoro autora i autorki iz Srbije.

U fokusu izložbe, u skladu sa kontinuitetom od prethodne godine, biće „Privatna vrednost”, ali je specifična tema na koju bi trebalo da odgovore učesnici i učesnice konkursa „Lično angažovanje” – koje se može ispoljiti u različitim umetničkim oblicima.

Na konkurs se mogu prijaviti umetnici i umetnice rođeni 1993. godine i kasnije, sa stalnim boravkom na teritoriji Republike Srbije od najmanje tri godine.

Umetnička dela sa kojima apliciraju mogu biti: slike, fotografije, video radovi, instalacije i skulpture (u zatvorenom prostoru i na otvorenom).

Svaki umetnik ili umetnica koji budu izabrani da učestvuju na izložbi dobiće 500 evra, kao pomoć  za pripremu radova. Među autorima i autorkama čiji radovi budu izloženi, stručni žiri će izabrati jednog umetnika ili umetnicu, koji će biti dobitnik posebne nagrade od 2000 evra. Takođe, radovi će, uz dozvolu autora i autorki, biti na aukciji tokom trajanja izložbe.

Prijave za konkurs „Privatna vrednost 2019“ moraju biti poslate u PDF formatu maksimalne veličine 10 MB, koji treba da sadrži tri do pet radova, uključujući naslove, dimenzije i godinu nastanka dela. Dokument treba da sadrži i biografiju umetnika i motivaciono pismo (maksimalno 300 reči). Neće biti prihvaćeni dropboks, wetransfer ili slični fajlovi.

Prijave se mogu poslati najkasnije do 1. marta 2019. na: bel.opencall2019@eda.admin.ch

Detalji u vezi sa otvorenim pozivom, mogu se naći na zvaničnoj internet stranici Ambasade Švajcarske u Beogradu.

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services