Prijavi se za novo izdanje Bašta festa!

Prijavi se za novo izdanje Bašta festa!

Otvorene su prijave za peti BAŠTA FEST!

 

 


Prijave za novo izdanje Bašta festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, zvanično su otvorene! 

 

 

Možete se prijaviti sa svojim kratkim igranim filmom trajanja do 30 minuta. Film kojim se konkuriše mora biti realizovan u poslednje dve godine, ne sme biti stariji od 2016. godine.

Link ka svom kratkom igranom filmu (Vimeo/YouTube) pošalji na prijava@bastafest.com ili putem www.festhome.com i www.filmfreeway.com.

Uzimaće se u obzir svi filmovi trajanja do 30 minuta, sa autentičnom glumačkom igrom, producirani od 2016. godine i nalepljenim engleskim titlom.

Rok za prijave zatvara se u ponoć 1. aprila 2018. godine.

Uzimajući u obzir da festival posebnu pažnju posvećuje zajedničkom radu između reditelja i glumaca, pri odabiru filmova prednost će imati oni sa autentičnim glumačkim ostvarenjima.

Film koji dolazi iz zemlje van engleskog govornog područja mora biti titlovan na engleski jezik.

Takmičarski program će ove, kao i prethodne godine selektovati reditelj Nikola Ljuca, sa umetničkom direktorkom festivala Majom Šušom.
Rok za prijave zatvara se u ponoć, 1. aprila 2018. godine. Nestrpljivo vas iščekujemo!

Link ka promo videu prošlogodišnjeg izdanja festivala.

Bašta fest – internacionalni festival kratkog igranog filma

Bašta fest održava se u Bajinoj Bašti, a skoro sve programske celine festivala odvijaju se na otvorenom i besplatne su.

Festival je fokusiran na filmove s autentičnim glumačkim ostvarenjima u kojima se vidi kvalitetna saradnja između reditelja i glumaca. Pokrenut i vođen od strane tima mladih filmskih autora, ovo je dobar primer razvoja inicijative i kreativnog entuzijazma. S idejom da decentralizuje kulturu, festival usmerava bogat filmski, muzički, prateći i edukativni program na Zlatiborski okrug u kome je Bajina Bašta smeštena. Najveći uspeh festivala je činjenica da je tokom protekle četiri godine postao tačka sretanja studenata, mladih filmskih autora iz čitavog sveta, glumaca iz zemlje i regiona, među kojima su bili i Dragan Bjelogrlić, Hana Selimović, Slaven Došlo i Marko Janketić.

Glavni, filmski program Bašta festa, koji je međunarodnog i takmičarskog karaktera, bira selektor festivala - reditelj Nikola Ljuca, zajedno sa umetničkom direktorkom festivala Majom Šušom.

Edukativni program Bašta festa sastoji se od različitih likovnih i filmskih radionica, a prošle godine je prvi put održan Kritični kamp - radionica filmske kritike namenjena srednjoškolcima iz čitave Srbije. Edukativni program paralelno se dešava s dnevnim programom - uključuje izlete za goste i bolje upoznavanje sa Drinom, planinom Tarom i jezerima Perućac i Zaovine.

Pored glavnog i edukativnog programa Bašta fest svako veče organizuje i bogat muzički program.

Nagrade na Bašta festu se dodeljuju za najbolji film u celini Zlatna imaginacija, najbolju režiju Zlatna indikacija, najbolju mušku i žensku ulogu Zlatna interpretacija, najbolji scenario Zlatna inspiracija, a od 2016, uz podršku rentala Cineplanet, dodeljuje se i nagrada za najbolji snimateljski rad Zlatna vizuelizacija.

Budući da ima nameru da podstiče svest o ovoj regiji i pre svega kreativnom ulaganju u Bajinu Baštu, Bašta fest dodeljuje i nagradu Baš ta čast, pojedincu ili inicijativi koje smatra značajnim za promociju ovog grada i regiona.

Žiri mladih sačinjen od srednjoškolaca iz Bajine Bašte takođe dodeljuje svoju nagradu za najbolji film, a njihovo učešće u samom programu podstiče kritički stav omladine koja čini dobar deo publike, kao i volonterskog tima festivala. Bašta fest je decu i mlade prepoznao kao neumorne i znatiželjne posetioce projekcija, ali i kao svoje važne buduće saradnike.

Bašta fest je poseban festival fokusiran podjednako na dobar film i edukaciju mladih zainteresovanih za film, srodne vizuelne umetnosti i filmsku kritiku, kao i poligion za otkrivanje mladih talenata. Ovaj festival predstavlja specifičan spoj prirode, filma, muzike i dobre zabave.

Više informacija o svim programima Bašta festa možete naći na zvaničnom sajtu www.bastafest.com ili nas kontaktirati putem mail adrese press@bastafest.com.

Bašta fest Facebook
Bašta fest Instagram
 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services