Poziv za praksu i usavršavanje u kolektivu Ministarstvo prostora

ministarstvo prostora, praksa

 

Otvoren je poziv za praksu i usavršavanje u kolektivu Ministarstvo prostora. 

 

 

 

 


Ministarstvo prostora je kolektiv iz Beograda osnovan 2011. godine sa ciljem promišljanja budućnosti gradova. Polje delovanja Ministarstva su urbane transformacije Beograda i drugih gradova u Srbiji, koje pomno prati i na koje reaguje.

Grupa je svoj zajednički rad u početku usmerila na neformalno stvaranje i odbranu javnih prostora, koristeći se uradi sam filozofijom. Ovo je dalje vodilo proučavanju različitih pristupa razvoju gradova, kulturnih praksi i intervencija u gradovima, kroz niz akcija, izložbi, radionica i javnih diskusija. Ministarstvo prikuplja i deli podatke koje tematizuju sadašnji model urbanističkog razvoja i pruža podršku društvenim pokretima koji to isto rade u svojim lokalnim zajednicama.

Ministarstvo razvija projekte u saradnji sa mrežom istraživača, aktivista, grupa i pojedinaca koji deluju u različitim oblastima poput arhitekture, urbanizma, sociologije, umetnosti, političkih nauka.

Šta nudimo:
Rad u dinamičnom okruženju i to nekoliko sati dnevno, dva dana u nedelji, tokom tri meseca, sa mogućnošću rada od kuće.  

Pomoć nam je potrebna jer:

  • Veoma nam je važno da pratimo procese koji se dešavaju u Beogradu i drugim gradovima u zemlji, regionu i inostranstvu i želimo da o njima obaveštavamo javnost putem društvenih mreža. Stoga nam treba pomoć u pronalaženju, sortiranju i objavljivanju novosti i članaka na društvenim mrežama.
  • Bavimo se i analizom i istraživanjima urbanog razvoja, kao i izradama studija slučaja koje odgovaraju različitim temama, pa nam je pomoć radoznalog i temeljnog istraživača ili istraživačice potrebna i na ovim poslovima.
     
  • Formirali smo portal spacebook.rs koji korisnicima daje mogućnost da na mapi označe napušteni objekat ili saznaju osnovne podatke o onim objektima koji se tamo već nalaze. Potrebna nam je pomoć u popunjavanju ovog portala.
  • Imamo veeeeliku neobrađenu bazu punu interesantnih podataka koje smo prikupili slanjem bezbroj Zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, pa nam je potrebna pomoć u slanju, praćenju i arhiviranju novih zahteva i prikupljenih odgovora.
  • Planiramo mnoštvo zanimljivih događaja, akcija i protesta i uvek nam dobro dođu glava i koja ruka više.
  • Potrebna nam je pomoć oko zavođenja računa i računovodstva.

Nudimo i:
Toplu kancelariju, beskonačne količine espresso kafe, hrane, nalete adrenalina, pritisak rokova, putovanja i poneko pivo. :)

Koga tražimo:
Ukoliko si student/kinja završne godine ili si na početku postdiplomskih studija - ovo je oglas za tebe! Ako imaš snažnu želju da se uključiš u naš rad, veliki si akcijaš ili akcijašica a nisi bio baš vredan ili baš vredna u okviru formalnog obrazovanja - ovo je takođe oglas za tebe!

Kako se prijaviti:
Pošaljite nam kratko motivaciono pismo na najviše jednoj A4 stranici, opisnu biografiju, i kraću listu veština i znanja na mail: ministarstvoprostora@gmail.com do 25. februara u 23.59 časova.

Sa kandidatima i kandidatkinjama koji uđu u uži izbor, biće organizovan razgovor.
Srećno!

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text