PDP | Otvoreni konkursi iz oblasti dizajna plakata i fotografije

PDP | Otvoreni konkursi iz oblasti dizajna plakata i fotografije

PDP Conference 2017 poziva sve zainteresovane da se prijave na konkurse iz dizajna plakata i fotografije i sa svojim radovima učestvuju na ovogodišnjoj izložbi. 


Deveta po redu PDP konferencija biće posvećena pitanjima šta je to što je “As It Should Be” u oblastima kreativnih medija.

 

 

Organizator raspisuje konkurse za radove koji će biti izloženi na konferenciji i objavljeni u Zborniku radova.

Konkursi su otvoreni do 15. septembra, a raspisani su u dve kategorije: dizajn plakata i fotografija.

Konkurs za izložbu plakata

Tema: "Design As It Should Be"

Živimo u informacionom svetu. U raznim formama, kroz različite kanale komunikacija i sa različitim narativima, informacije nas preplavljuju u svakom trenutku. Komunikacija je sve brža, lakša i nezaustavljiva u tom trendu. Načina za prenošenje poruke je bezbroj, ali šta je to što je čini vrednom prenošenja? Kao vizuelni stvaralac preuzimaš odgovornost za kreiranje, podsticanje i menjanje kolektivnog mišljenja. Zato ovom temom postavljamo pitanje šta je (danas) dobar dizajn? Kažu da je dobar dizajn empatičan. Kažu da usrećuje i pomaže. Kažu da priča priču. Da podstiče i ohrabruje. Da iznenađuje, zasmejava, postavlja pitanja, podstiče razmišljanje. Šta je za tebe dobar dizajn?

PDP konferencija kreativnih medija poziva sve zainteresovane da učestvuju na konkursu i kroz oblik, prostor, tipografiju, boju ili kombinaciju više izražajnih sredstava, pošalju svoj komentar na temu “Design As It Should Be”.

TEHNIČKI DETALJI:
Plakati se šalju u PDF formatu, u High Quality Print kompresiji.  Raditi u CMYK okruženju, na formatu B2 (500x700mm), u rezoluciji 300 dpi. Svaki autor može konkurisati sa najviše 5 plakata.

Dozvoljeno je koristiti sledeće boje:

Žuta : 0, 20, 100, 0
Crvena: 0, 100, 100, 0
Plava: 99, 99, 0, 0
Crna: 75, 68, 67, 90

Više informacija o konkursu, pogledajte na ovom linku.  

Radove, kao i sva pitanja možete poslati na pdp.plakat@gmail.com

Konkurs za izložbu fotografija

Tema: "Capture THE Moment: As It Should Be"

Hajde da pričamo o sreći. Kakvim god ličnim ili kolektivnim nezadovoljstvom da si okružen na svakodnevnom nivou, imaš svoj mikrosvet i motiv svakog dana da guraš dalje. Imaš nešto što te pokreće na svesnom ili nesvesnom nivou, uživaš u malim i velikim radostima. Svakodnevici sa svim svojim lepim i manje lepim primesama. Na ovom konkursu želimo da vidimo baš to - koji su to mali, ali neprocenjivi trenuci koji te pokreću? Šta ti izvuče dan i zbog čega voliš da si ti baš ti i da si tu baš gde jesi. U tom trenutku. Jednom. Ali neponovljivom. Trenutak u kom je sve baš kako treba. Tegla neotvorenog čokoladnog krema. Tvoja baka kako pravi palačinke. Nešto što voli da ti se sklupča u krilo i dremne tu. Ma sve i da te dotakne zeleno svetlo na semaforu, u gluvo doba noći - uhvati trenutak, pošalji nam fotografiju semafora i ispričaj nam tvoju i njegovu priču. Priču o sreći. As it should be.

Konkurs je raspisan u dve kategorije: pojedinačna fotografija i serija fotografija.

Fotografije i sva pitanja koja imate u vezi sa konkursom, možete poslati na pdp.fotografija@gmail.com

Detaljne propozicije možete pročitati na ovom linku.  

O PDP Konferenciji

Od 19. do 22. oktobra 2017. godine biće održana deveta po redu PDP konferencija kreativnih medija, u prostoru Studentskog kulturnog centra Fabrika. Tema konferencije “As It Should Be” će govoriti o tome da baviti se vizuelnom komunikacijom znači preuzeti odgovornost za kreiranje, podsticanje i menjanje kolektivnog mišljenja. Snažan alat je u rukama vizuelnih stvaraoca, stoga temom "As It Should Be" podstičemo razmišljanje - da li i na koji način umetnikov rad olakšava ili ulepšava čovekovu stvarnost? Kroz predavanja i radionice učićemo šta je stvarno važno u procesu kreiranja koncepta, kao i kako kroz flert forme i funkcije postići estetski i upotrebni maksimum. Takođe, tema As It Should Be će dati odgovor na pitanje na koji način kreativne industrije mogu da utiču na regeneraciju društva i  poboljšanje života ljudi na ličnom i kolektivnom nivou.

 

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services