Otvoren Konkurs za treći ciklus NELT edukativnog programa

Otvoren Konkurs za treći ciklus NELT edukativnog programa

Kompanija NELT objavila je konkurs za učešće u trećem ciklusu NELT edukativnog programa (NEP) namenjenom studentima, koji će biti realizovan u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB i koji podržava veliki broj fakulteta Beogradskog univerziteta.

 

 

Konkurs za celogodišnji program neformalne edukacije je otvoren do 9. oktobra 2017. godine i putem ovog linka se mogu prijaviti studenti svih državnih ili privatnih fakulteta sa teritorije Srbije koji su stariji od 19 godina. 

U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata.

Od ekonomije i preduzetništva, preko kritičke teorije, aktivizma i kulturnog menadžmenta do dramskih umetnosti, dizajna i novih tehnologija, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom "MISLI BUDUĆNOST!".

Promišljanje savremenih koncepata i priprema mladih učesnika za njihove buduće profesionalne putanje su u centru ovog programa.

“NELT edukativni program je inicijativa bazirana na uverenju da važan segment u obrazovanju mladih predstavlja upoznavanje i rad sa isktaknutim profesionalcima različitih profila, timski rad i direktno iskustvo intersektorske saradnje i mentorskog rada. Ovo jedinstveno partnerstvo naše kompanije i organizacija civilnog društva već godinama potvrđuje da je i u Srbiji mladima moguće otvoriti prostor za kreativno i profesionalno samoostvarenje.“ – izjavio je Marko Milanković, menadžer komunikacija Nelt Grupe koja već tradicionalno ulaže u razvoj i edukaciju mladih u društvu.

Svi učesnici će tokom programa kroz učenje, rad i razmenu iskustva sa istaknutim predavačima (umetnicima, teoretičarima, naučnicima, poslovnim ekspertima...) iz Srbije i regiona unaprediti svoje znanje i imati podršku mentora iz redova predavača i predstavnika NELT-a da neke od svojih ideja pretoče u konkretne projekte sa perspektivom realizacije.

NEP se realizuje kroz saradnju kompanije Nelt, Nove Iskre i Galerije12Hub, a kroz program je prošlo oko 50 mladih ljudi koji su imali prilike da rade sa istaknutim umetnicima iz inostranstva, ali i da posete brojne kreativne studije i inicijative u Beogradu i širom Srbije.

Kakva iskustva nosi učešće u NEP-u, pogledajte u kratkoj retrospektivi drugog ciklusa realizovanog 2016. godine.

Svi učesnici konkursa biće obavešteni o rezultatima prvog izbornog kruga najkasnije do 12. oktobra 2017. godine. Biće razmatrane samo potpune konkursne prijave. Intervjui sa kandidatima koji su ušli u uži izbor biće obavljeni u periodu od 16 do. 19. oktobra 2017. godine u prostorijama Nove Iskre, nakon čega će biti objavljena lista izabranih polaznika NELT edukativnog programa za ovu godinu.

O finalnom izboru učesnika odlučivaće Programski savet u sastavu Milica Pekić (Galerija 12 HUB), Nana Radenković, Relja Bobić (Nova Iskra), Marko Milanković (NELT), Dragana Krtinić i Petar Laušević (učesnici prethodna dva ciklusa NEP-a).

Program je besplatan za sve učesnike, a zvanično će početi prvim susretom učesnika i prvim javnim predavanjem koje će biti održano 26. oktobra u Novoj Iskri.

Nelt Co, vodeća kompanija u regionu na polju distribucije, logističkih usluga i trade marketinga, deo je organizacionog sistema Nelt Grupa koji povezuje 12 kompanija na teritoriji Jugoistočne Evrope i Podsaharske Afrike sa oko 3.800 zaposlenih. Neltova strategija društvene odgovornosti usmerena je ka radu sa mladim, talentovanim ljudima čiji su kreativan duh, pozitivan stav i želja za usavršavanjem u vezi sa osnovnim vrednostima kompanije.

 


 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services