Nova Iskra najavljuje kurs iz dizajn menadžmenta

nova iskra, dizajn menadzment

Tokom marta, Nova Iskra će predstaviti prvi kurs Dizajn menadžmenta u našoj zemlji, namenjen dizajnerima, preduzetnicima i predstavnicima mikro preduzeća.

U saradnji sa istaknutim dizajnerima i stručnjacima iz Srbije i Slovenije, kurs će se osvrnuti na glavna polja delovanja ovog relativno novog polja dizajna kao profesije. Prijave su otvorene do 1. marta.

 

 


Po prvi put na našim prostorima, Nova Iskra organizuje kurs iz ove relativno nove oblasti koja stoji na raskršću dve velike, sve poželjnije profesije - dizajna i menadžmenta. Tradicionalno, ova oblast nalazila je primenu u menadžmentu dizajniranja proizvoda, ali je znatno evoluirala i danas uključuje različite aspekte jedne organizacije, na operativnom i strateškom nivou. Upravo ovaj pristup imaće i ovaj jedinstven kurs, koji će kroz dva predavanja i dva seminara predstaviti neke od ključnih aspekata dizajn menadžmenta.

Dizajn menadžment obuhvata procese, poslovne odluke i startegije koje podržavaju inovacije i kreiraju efektno-dizajnirane proizvode, servise, komunikacije, okruženja i brendove koji poboljšavaju kvalitet života i omogućavaju organizacioni uspeh. Cilj dizajn menadžmenta je da uspostavi i održi efikasno poslovno okruženje u kome organizacije mogu ispuniti svoju strategiju i misiju putem dizajna. Kurs koji predstavlja Nova Iskra baviće se mestom dizajn menadžmenta u poslovnim sistemima, procesom razvoja “tradicionalnih” proizvoda, ali i izazovima i novim profesijama koje donose digitalno okruženje i saradnje kreativaca i programera.

Ovom prilikom, kurs je namenjem dizajnerima, preduzetnicima i predstavnicima mikro-preduzeća, odnosno onima koji su spremni da nadgrade svoja znanja iz obe oblasti, i kroz predavanja i seminare rade sa istaknutim stručnjacima iz Srbije i Slovenije. U pitanju su Miha Klinar, osnivač ljubljanskog studija Gigo Design i KCDM (Kompetetični center za dizajn menadžment), Jovana Tokić, dizajnerka i produkt/dizajn menadžerka profesionalno aktivna u Holandiji, kao i članovi beogradskog ogranka renomirane kompanije TEAMS Design (direktor Žarko Bubalo, kreativni menadžer Đorđe Vučković, senior industrijski dizajner Nenad Nenadić i menadžer inženjerstva Aleksandar Mikan). 

Gigo Design je tim multidisciplinarnih dizajnera, programera i konsultanata koji u radu sa kompanijama ukrštaju raznolike veštine i ekspertize. Sa preko 300 projekata iza sebe - od brendiranja i ambalaže, sve do dizajna inovativnih jedrilica, nameštaja i rada sa kompanijama kao što su Elan, Adria ili Slatnar - Gigo spada među najinovativnije dizajn studije u regionu, ali i šire.

nova-iskra-Dizajn_menadzment-MK

Miha Klinar, suosnivač studija, 2012. godine osnovao je i Kompetetični center za dizajn menadžment, koji od tada uspešno zagovara dizajn menadžment pristup u strateškom (re)pozicioniranju kompanija, kao i sinergiju poslovne i dizajn zajednice. Kroz rad sa 18 slovenačkih kompanija, postignuti su impresivni poslovni rezultati, a projekat je dobio prvu nagradu na Design Value Awards, koje je ustanovio Design Management Institute iz Bostona, najstarija svetska institucija u ovom polju.

nova-iskra-Dizajn_menadzment-TD

TEAMS Design je konsultantska kuća koja je učestvovala u definiciji pojma koji je danas poznat kao industrijski dizajn. Od osnivanja 1956. godine u Eslingenu, malom gradu nadomak Štutgarta, kompanija je konstantno rasla tako da danas ima više od 100 zaposlenih u pet studija na 3 kontinenta, a radi sa preko 300 klijenata. Studio u Beogradu osnovan je 2004. godine i od tada sarađuje sa ostalim TEAMS kancelarijama u oblastima industrijskog dizajna i inženjeringa. Danas pokriva celokupni proces razvoja proizvoda - od inicijalnih skica pa sve do prototipova koji prethode proizvodnji.

Jovana Tokić je rođena 1983. godine u Beogradu. Živi i radi u Amsterdamu, kao Product Manager / Product Owner / Design Manager u kompaniji www.autheos.com. Bavi se dizajniranjem i razvojem softverskih proizvoda i produkcionim procesima vezanim za razvoj digitalnih proizvoda i servisa.

nova-iskra-Dizajn_menadzment-JT

Kurs Dizajn menadžment će biti održan u Beogradu u periodu od 8. do 17. marta, kroz četiri termina (8,9,14. i 17. mart). Učešće je besplatno, a broj mesta ograničen. Svi zainteresovani dizajneri, preduzetnici i predstavnici mikro-preduzeća mogu se prijaviti putem online formulara do 1. marta.

Prvo predavanje u okviru kursa je otvoreno i za širu javnost - u pitanju je uvodno izlaganje Mihe Klinara koje je zakazano za četvrtak 8. mart u 18 h u Novoj Iskri.

Realizaciju kursa Dizajn menadžment podržala je Razvojna agencija Srbije.

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text