Nova Iskra | Kurs iz domena 3D štampe i digitalne fabrikacije

nova iskra, 3d stampa, digitalna fabrikacija, kurs, danko radulovic

Savladaj celokupni proces 3D štampe, kroz praktičan rad i predavanja iz domena digitalne fabrikacije!

Nova Iskra poziva dizajnere, arhitekte, modelare, hobiste i sve druge zainteresovane da se prijave za učešće u intenzivnom kursu iz domena 3D štampe i digitalne fabrikacije koji će biti realizovan kroz nekoliko blokova teoretske nastave i praktičnog rada tokom maja meseca.
 

 

Učesnici kursa će imati prilike da se upoznaju sa širokim dijapazonom tehnologija digitalne fabrikacije i njihovim specifičnostima, od različitih opcija “klasične” 3D štampe do poslednjih tendencija u sferi biotehnologija, industrijske proizvodnje ili građevine. Veliki deo kursa posvećen je praktičnom radu na pripremi modela za štampu, samom procesu štampe na printerima kompanije Printrbot i post-produkciji i obradi odštampanih modela. Učesnici će nakon kursa ovladati celokupnim procesom razvoja, pripreme i štampanja modela, i steći brojne druge uvide u neke od najakutelnijih tehnoloških i dizajnerskih tendencija.

Kurs vodi naš istaknuti industrijski dizajner Danko Radulović, u saradnji sa Polyhedra fab lab-om i Fab Inicijativom, a svi učesnici će imati i obezbeđenu akreditaciju za d ugu FABelgrade konferenciju koja će biti održana ove jeseni u Beogradu.

Kurs Digitalna fabrikacija i 3D štampa podrazumeva:

 • 25+ sati praktičnog rada
 • Upoznavanje sa celokupnim eko-sistemom digitalne fabrikacije i 3d štampe
 • Upoznavanje sa različitim tehnologijama i materijalima
 • Rad na kompletnom procesu pripreme i izrade modela
 • Proces pripreme modela za štampu – “slicing”
 • 3D skeniranje
 • Post-produkcija odštampanih modela
 • Gostujuća predavanja istaknutih naučnika i dizajnera
 • Korišćenje savremene opreme za 3d štampu (Printrbot)
 • Obezbeđen alat i neophodan repro-materijal (Color Fabb)
 • Osveženja i kafa
 • Sertifikat o završenom kursu
 • Obezbeđena besplatna akreditacija za drugu FABelgrade konferenciju (jesen 2017.)

Digitalna_fabrikacija_i_3D_stampa

Vođa kursa Danko Radulović je dizajner enterijera i nameštaja. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Kao stipendista Francuske vlade završio je master studije na Ecole Nationale Supérieure de Création Industrielle u Parizu, gde se specijalizovao za digitalne medije, 3D printing i ostale načine digitalne fabrikacije. Trenutno sarađuje sa Polyhedrom, fablab-om koji je posvećen jačanju lokalne scene digitalne fabrikacije, kroz organizaciju meet-upa, besplatno upotrebu opreme, osnivanje ekspertskih i naučnih timova i saradnje sa naučnim i tehnološkim organizacijama koje su fokusirane na inovacije. Takođe sarađuje sa organizacijom Fab lnicijativa i naučno-istraživačkom stanicom Petnica na projektu setapovanja posebno kreiranom za srednjoškolce pod nazivom FabLab petnica. Danko Radulović je takođe član Creative Hub-a Nove Iskre i jedan od najaktivnih zagovarača i praktičara digitalne fabrikacije u Srbiji.

Cena kursa je 180 EUR, odnosno 22.000,00 RSD. Plaćanje se vrši u dve rate – 50% pri prijavi, i 50% pre početka prvog predavanja. Detalje o načinu plaćanja putem uplatnice prijavljeni polaznici će primiti e-mailom istog dana kada se prijave.

Svi zainteresovani koji se prijave i uplate avans do četvrtka 27. aprila ostvaruju popust od 10%!

Prijave se mogu vršiti putem online formulara, a rok za prijavljivanje je 5. maj! Kurs će biti održavan u prostorijama Nove Iskre i Polyhedre u periodu od 12. do 27. maja, kroz 4 termina (petak i subota 12.+13. maj, subote 20. i 27. maj).

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services