Kurs Digitalna fabrikacija i 3D štampa

Kurs Digitalna fabrikacija i 3D štampa

Savladaj celokupni proces 3D štampe, kroz praktičan rad i predavanja iz domena digitalne fabrikacije!

 

Prijave se mogu vršiti putem online formulara, a rok za prijavljivanje je 20.mart! Kurs će biti održavan u prostorijama Nove Iskre i Polyhedre u periodu od 23. do 25. marta, kroz 3 termina.
 

 

Kurs vodi naš istaknuti industrijski dizajner Danko Radulović, u saradnji sa Polyhedra fab lab-om i Fab Inicijativom, a svi učesnici će imati i obezbeđenu akreditaciju za narednu FABelgrade konferenciju u Beogradu.

Nova Iskra poziva dizajnere, arhitekte, modelare, hobiste i sve druge zainteresovane da se prijave za učešće u intenzivnom kursu iz domena 3D štampe i digitalne fabrikacije koji će biti realizovan kroz nekoliko blokova teoretske nastave i praktičnog rada tokom maja meseca.

Učesnici kursa će imati prilike da se upoznaju sa širokim dijapazonom tehnologija digitalne fabrikacije i njihovim specifičnostima, od različitih opcija “klasične” 3D štampe do poslednjih tendencija u sferi biotehnologija, industrijske proizvodnje ili građevine. Veliki deo kursa posvećen je praktičnom radu na pripremi modela za štampu, samom procesu štampe na printerima kompanije Printrbot i post-produkciji i obradi odštampanih modela. Učesnici će nakon kursa ovladati celokupnim procesom razvoja, pripreme i štampanja modela, i steći brojne druge uvide u neke od najakutelnijih tehnoloških i dizajnerskih tendencija.Kurs Digitalna fabrikacija i 3D štampa podrazumeva:

- 25+ sati praktičnog rada
- Upoznavanje sa celokupnim eko-sistemom digitalne fabrikacije i 3d štampe
- Upoznavanje sa različitim tehnologijama i materijalima
- Rad na kompletnom procesu pripreme i izrade modela
- Proces pripreme modela za štampu – “slicing”
- 3D skeniranje
- Post-produkcija odštampanih modela
- Gostujuća predavanja istaknutih naučnika i dizajnera
- Korišćenje savremene opreme za 3d štampu (Printrbot)
- Obezbeđen alat i neophodan repro-materijal (Color Fabb)
- Osveženja i kafa
- Sertifikat o završenom kursu
- Obezbeđena besplatna akreditacija za FABelgrade konferenciju 2018

Vođa kursa Danko Radulović je dizajner enterijera i nameštaja. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Kao stipendista Francuske vlade završio je master studije na Ecole Nationale Supérieure de Création Industrielle u Parizu, gde se specijalizovao za digitalne medije, 3D printing i ostale načine digitalne fabrikacije. Trenutno sarađuje sa Polyhedrom, fablab-om koji je posvećen jačanju lokalne scene digitalne fabrikacije, kroz organizaciju meet-upa, besplatno upotrebu opreme, osnivanje ekspertskih i naučnih timova i saradnje sa naučnim i tehnološkim organizacijama koje su fokusirane na inovacije. Takođe sarađuje sa organizacijom Fab lnicijativa i naučno-istraživačkom stanicom Petnica na projektu setapovanja posebno kreiranom za srednjoškolce pod nazivom FabLab petnica. Danko Radulović je takođe član Creative Hub-a Nove Iskre i jedan od najaktivnih zagovarača i praktičara digitalne fabrikacije u Srbiji.
 
 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services