Konkurs za VII MikroFAF

mikroFAF,  7 mikro festival amaterskog filma

Raspisan je konkurs za VII MikroFAF -  Mikro festival amaterskog filma, sa temom Viral Edition: Infected by Video.

Sedmo izdanje festivala MikroFAF, održaće se 7. i 8. oktobra  2016. godine u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

 

 

 


Amaterski film je nezaobilazan deo istorije kinematografije, a sa pojavom i dostupnošću digitalnih tehnologija i društvenih medija osvaja nove prostore i razvija se na mnogo novih, uzbudljivih načina. MikroFAF – Mikro festival amaterskog filma, od 2009. godine služi kao festivalska platforma koja pomno prati dinamičan razvoj neprofesionalnog stvaralaštva, a 7. i 8. oktobra  2016. godine  imaće svoje sedmo izdanje u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

MikroFAF ohrabruje razmenu iskustava svih onih entuzijasta koji žele da se izraze filmskim jezikom i ne ustručavaju se da eksperimentišu i samoobrazuju se u sferi filma, jačajući ovu alternativnu stvaralačku snagu filmske kulture. I ove godine pružamo priliku filmskim zanesenjacima iz celog sveta da prikažu svoje kratke filmove, osvoje raznovrsne nagrade i održe plamen neprofitnog stvaralaštva, podstaknutog čistom ljubavlju prema filmu.

Ako ste takav filmski entuzijasta, vaš zadatak je da prijavite svoj kratki igrani, animirani, eksperimentalni ili dokumentarni film, a naš zadatak je da osiguramo da sveže ideje, novi talenti i autentični pogledi na svet budu zapaženi. Ove godine želimo da naglasimo i fenomene filmskog web arta i viral videa, koji se već duže vreme intenzivno razvijaju i često predstavljaju granične slučajeve između tradicionalno shvaćenog filma, video-arta, televizijskog skeča, dokumentarnog zapisa, performansa…

Budući da MikroFAF insistira na iskustvu zajedničkog gledanja filmova u bioskopu i želi da podstakne živu razmenu mišljenja i utisaka, sedmo izdanje festivala održaće se na najboljem mestu za to - bioskopu Muzeja Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, koji već decenijama predstavlja mesto okupljanja i druženja brojnih filmofila.  
 
VII MikroFAF vas ove godine poziva da prijavite svoje filmove i uključite se u trku za sledeće nagrade:

Najbolji kratki uradi sam film. Nagrada je namenjena filmovima u svim rodovima i tehnikama izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni), nastalim u neprofesionalnim okolnostima, bez angažovanja profesionalnih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

• Najbolji nezavisni kratki film. Ova nagrada dodeliće se autorima filmova koji ne odgovaraju uradi sam kriterijumima, a koji su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih namera i producentskih pritisaka.

• Najbolji viralni video. Nagrada se odnosi na klipove koji su namenjeni prvenstveno internetu i često koriste neke njegove odlike (interaktivnost, streaming, serijalnost…), a sadrže umetničke namere, izazivaju masovne reakcije online publike, ili podižu svest o nekoj temi.

Mikropolis – ručno rađenu statuetu, dodeliće žiri sastavljen od tri renomirana umetnika iz različitih oblasti kulture.

mikroFAF

Propozicije konkursa za VII MikroFAF:

  • 1. Rok za dostavljanje radova je 1. septembar 2016. godine.
  • 2. Prihvatljivo trajanje rada je do 15 minuta.
  • 3. Maksimalno tri rada po autoru.
  • 4. Ne postoje ograničenja u odnosu na zemlju porekla autora ili filma.
  • 5. Autor treba da naznači za koju kategorija prijavljuje film (Uradi sam film, Nezavisni kratki film, Viral Video). Ukoliko to ne učini ili ako film ne odgovara prijavljenoj kategoriji, organizatori će u odnosu na temu ili “uradi sam” princip uključiti film u jednu od selekcija po svom nahođenju.
  • 6. Filmovi koji nisu na srpskohrvatskom ili engleskom jeziku, moraju imati prevod (na jedan od ova dva pomenuta jezika).
  • 7. Radovi se prijavljuju tako što ih pošaljete elektronskim putem podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Wetransfer, DropBox, SendSpace,Yousendit, FileConvoy i sl.) i ispišete podatke koje nam pošaljete na e-mail festivala mikro.faf@gmail.com, nakon čega će vam prijem biti potvrđen i film će se smatrati prijavljenim.
  • 8. VEOMA VAŽNO - Podaci koje je obavezno dostaviti su: naziv filma, ime i prezime autora, godina i zemlja produkcije, kratak opis (do 500 reči) i trajanje filma, kratka biografija autora (do 500 reči), kontakt telefon i e-mail autora. Nepotpune prijave neće biti razmatrane.
  • 9. Ukoliko niste u mogućnosti da konkurišete online, radove možete poslati i na adresu: Marija Rodić, Trgovačka 20/9, 11 000 Beograd, sa naznakom „Za MikroFAF“, a prijavu ispisati ručno.

Napomene: Jednom prijavljen film nije moguće odjaviti; festival zadržava pravo na prikazivanje filma više puta kao deo selekcije festivalskog programa uz obaveštavanje autora, kao i na korišćenje isečaka ili fotografija iz filma u promotivne svrhe.

Za sve dodatne informacije pišite nam na mikro.faf@gmail.com

Srećno!
Vaš MikroFAF

Facebook stranica MikroFAF-a.
 

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text