Konkurs za oslikavanje murala za mlade umetnike/ce | Festival Rekonstrukcija

Konkurs za oslikavanje murala za mlade umetnike/ce | Festival Rekonstrukcija

Konkurs za oslikavanje murala u okviru Festivala "Rekonstrukcija" - šansa za mlade muraliste!


Organizatori Festivala umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ upućuju poziv vizulenim umetnicima/cama iz Srbije koji imaju do 35 godina da se prijave na konkurs za oslikavanje murala.

 

 


Pobedničko rešenje biće izvedeno u okviru ovogodišnjeg izdanja festivala koji se održava u javnim prostorima na Dorćolu, kao i u dvorištu OŠ „Kralj Petar I“ od 6. do 8. septembra pod sloganom „Ajmo napolje“.

Konkurs je otvoren za pojedince/ke, kolaboracije i kolektive, a prijava treba da sadrži: idejno rešeje murala sa eksplikacijom (dimenzije zida su: 3m visina i 2,5m širina), kratku biografiju i fotografije tri ranije realizovana zidna rada. Navedeno je potrebno poslati u jednom PDF dokumentu imenovanom imenom i prezimenom autora/ke ili kolektiva, ne većim od 5MB.

Prijave slati na: konkurs@festivalrekonstrukcija.com, sa naznakom „Konkurs za murale” do 20. avgusta.

Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ uvodi umetnost u svakodnevni život kroz: murale i druge likovne intervencije, instalacije u prostoru, izložbe ulične fotografije, umetničke radove za „udomljavanje“, debatni program, umetnički market, radionice, muzički program, kao i ulične igre iz detinjstva. Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće više od 50 autora i autorki iz različitih umetničkih disciplina, a svi sadržaji biće besplatni.Foto: Ana Danilović

 

Naslovna fotografija: Ognjen Ranković

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services