Konkurs za dizajn prostorne instalacije: Basic Balkan Architecture

BBA, Basic Balkan Architecture, Kolektiv

Udruženje Kolektiv, povodom učešća u okviru drugog Balkanskog arhitektonskog bijenala, raspisuje konkurs za koncept, dizajn i produkciju prostorne instalacije / postavke u okviru galerije Kolektiv.

Ovogodišnja tema je - Identitet arhitekture Balkana, pod nazivom Basic Balkan Arcitecture - BBA koji ima za cilj da nađe zajednički imenitelj u arhitektonsko-kulturološkom izrazu Balkana i šireg regiona.


Od autora se očekuje da lično i individualno interpretiraju elemente kulturne raznolikosti Balkana i preispitaju njihove mogućnosti kroz inovativnu primenu u oblikovanju prostora. Prostorna instalacija bi trebalo da bude napravljena pretežno od drveta, kao osnovnog građevinskog materijala. Svi učesnici se pozivaju da karakter ovogodišnje izložbe dožive kao priliku da svoj rad i ideju  na zadatu temu realizuju.

BasicBalkanArchitecture_konkurs_01
 
Konkurs je otvoren za sve pojedince ili grupe autora koji stvaraju i promišljaju u polju arhitekture i dizajna, uključujući i studente završnih godina fakulteta. Prijava radova se vrši anonimno, a poziv je otvoren do 08. novembra, 2015.

Pobedničko rešenje biće izvedeno u izlagačkom prostoru udruženja Kolektiv od strane autora lično, a postavka će biti otvorena za posetioce u periodu od 08. do 29. decembra.

Detaljne informacije i poziv objavljeni su na sajtu:
http://www.kolektivarhitekata.com/

Sva pitanja u vezi konkursa možete poslati na:
bba@kolektiv.rs

Balkanski arhitektonski bijenale (BAB) predstavlja tradicionalnu manifestaciju iz oblasti arhitektonsko-urbanističke teorije i stvaralaštva koja se ove godine održava drugi put, u periodu od 7. do 14. decembra, u prostorijama Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Galerija Kolektiv je nov izložbeni prostor u Karađorđevoj ulici 53 u Beogradu, posvećen podsticanju razvoja savremene arhitekture. Identitet galerije oblikuje se izložbama koje tematski obuhvataju ili dotiču arhitekturu, kao i saradnjom sa internacionalnim organizacijama i izložbama sličnog karaktera.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services