Foto konkursi | Beogradski mesec fotografije

Foto konkursi | Beogradski mesec fotografije

Internacionalni festival fotografije Belgrade Photo Month poziva na učešće na dva foto konkursa: NEW TALENTS 2018 i KRETANJE - Belgrade Photo Month lnstagram takmičenje!

 

 

 

Konkursi su otvoreni za sve ljubitelje fotografije, bilo da im je to hobi ili profesija, a pobednički radovi će biti izloženi u okviru festivala Belgrade Photo Month koji će po treći put biti održan u aprilu 2018. godine na više lokacija u Beogradu, Novom  Beogradu  i Zemunu. Pored izložbi fotografija, tokom festivala će biti organizovana i prigodna predavanja, radionice, pregledi portfolija...

NEW TALENTS 2018

Na ovaj foto konkurs mogu se prijaviti amateri i profesionalci rođeni nakon 31. decembra 1992. godine, iz svih zemalja. Kriterijumi po kojima će se vršiti izbor fotografija su kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala, koji će ocenjivati petočlani stručni internacionalni žiri.

Organizator može da odbaci prijavu u slučaju da ista ne ispunjava uslove konkursa u pogledu godina ili u slučaju da je na fotografijama prikazno nešto što se kosi sa važećim zakonskim propisima Republike Srbije.

Fotografije koje autori šalju na konkurs mogu biti na fotografskom papiru ili u digitalnoj formi. Učesnik/-ica konkursa potpisuje radove punim imenom i prezimenom (pseudonimi nisu dozvoljeni). Učesnik/-ica daje dozvolu organizatorima i sponzorima Beogradskog meseca fotografije da njihove radove – bez naknade – mogu da reprodukuju, objave i/ili izlože u razIičitim medijima u okviru festivala, kao i da njihove fotografije u niskoj rezoluciji objave na internetu.

Organizator izložbe ne preuzima odgovornost za bilo kakvu zloupotrebu autorskih prava.

Dozvoljeno je da autor/-ka fotografija svoje radove doteruje elektronski ili na neki drugi način.

Tema je slobodna, a radove treba slati elektronskim putem na newtalents2018@belgradephotomonth.org do 28. januara 2018. godine. Potrebno je poslati najmanje 8, a najviše 15 fotografija. Obaveštenje o izboru učesnika putem elektronske pošte: 28.02.2018. Rezultati će biti objavljeni na stranici www.belgradephotomonth.org.

Autori mogu da konkurišu sa crno-belim fotografijama i/ili fotografijama u boji.

Dimenzija digitalnog zapisa jedne fotografije ne sme biti veća od 1920 pixela (duža strana), rezolucija – 72dpi, a format – jpg u maksimalnom kvalitetu kompresije.

Projekat s kojim se autor/-ka prijavljuje na konkurs mora imati naziv. Svaka fotografija mora nositi naziv projekta i biti numerisana prema redosledu po kojem će se gledati.

Uz fotografije je potrebno poslati kratku biografiju (uključujući datum rođenja), opis projekta koji ne sadrži više od 3.000 znakova i izjavu autora/-ke na engleskom jeziku da prihvata uslove konkursa.

Nije dozvoljeno konkurisati sa istim projektima koji su korišćeni prethodnih godina.

Dodatne informacije o učestvovanju u konkursu možete dobiti putem elektronske pošte: info@belgradephotomonth.org ili pozivom na telefon: +381638006371

SPECIJALNE INFORMACIJE ZA FINALISTE: Od finalista će se tražiti da pošalju fotografije u visokoj rezoluciji najkasnije tri dana od dana nominacije. Ako fajlovi ne stignu do naznačenog datuma, organizator neće snositi odgovornost zbog toga što fotografije za izložbu nisu štampane.

ŽIRI
Thomas Licek – Generalni sekretar Asocijacije European Month Of Photography (EMoP – Evropski mesec fotografije), Direktor Festivala Eyes On www.eyes-on.at
Mia David – Arhitekta i Docentkinja na Fakultetu tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu
Sophia Greiff – Fotodoks; Asistentkinja za istraćivanje Festivalskog tima, Univerzitet primenjenih nauka i umetnosti, www.sophiagreiff.de
Dragan Pavlović – Fotograf i Profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, Univerzitet Singidunum, Beograd
Vicenç Boned i Lloveras – Direktor Projekta Tagomoago Collectors www.tagomago-collectors-project.com

Kriterijumi po kojima će se vršiti izbor fotografija su pre svega kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala. Članovima žirija nije dozvoljeno učešće na konkursu.

NAGRADE
Organizator će odabrati 3 najbolja projekta.

Od tri odabrana projekta, organizator će izabrati jedan pobednički, te proglasiti drugo i treće mesto. Sva tri projekta će biti odštampana ljubaznošću Nikon i nagrađena diplomom, dok će izložba Novi Talenti 2018 biti deo Beogradskog meseca fotografije.

AUTORSKA PRAVA I UPOTREBA FOTOGRAFIJA
U slučaju kršenja autorskih prava, organizator će preduzeti neophodne zakonske mere.

Svi učesnici konkursa prihvataju da organizatori i generalni sponzori mogu koristiti dostavljene fotografije za potrebe marketinga i u promotivne svrhe uključujući i najave u medijima (štampa, TV, internet), kao i da poslate fotografije mogu biti izložene na izložbi Mladi talenti 2017, koja je planirana u okviru Beogradskog meseca fotografije.

Sve nominovane i pobedničke fotografije će biti deo kolekcije Beogradskog meseca fotografije. Organizatori se obavezuju da će kolekciju fotografija pristiglih na konkurs koristiti u skladu sa utvrđenim pravilima struke i principima, a isključivo za promociju festivala i sâmih autora.

KRETANJE - Belgrade Photo Month lnstagram takmičenje

Kada su u pitanju pravila postavljanja fotografije na lnstagram, moramo naglasiti da lnstagram Inc. ne podržava finansijski, administrativno, niti je na bilo koji način povezan sa ovim takmčenjem. Prijavom za takmičenje, učesnici/e potvrđuju da su stariji od 13 godina, da oslobađaju lnstragram od odgovornosti za njihove fotografije i da se slazu sa pravilima korišćenja.

Sve fotografije moraju bit objavljene na važećem lnstagram nalogu, kaoj javni sadržaj. Privatnim profilima neće biti dozvoljeno da učestvuju u takmičenju. Fotografije ne smeju biti modifikovane ne uz pomoć Photoshop-a iii bilo kog drugog programa za procesiranje fotografija. Bez vodenog žiga. Dopušteno je koristiti bilo koju aplikaciju za mobilne  telefone. Moguće je koristiti smartphone add-on lenses aplikaciju, kao sto je, npr. olloclip. U nekim slucajevima, možda će biti potrebna potvrda da je određena fotografija  napravljena smartphoneom iii tabletom. Fotografije koje ne budu potvrđene će biti diskvalifikovane.

AUTORSKO PRAVO: Fotografi zadržavaju autorska prava, kao i sva ostala prava.

PRAVILA KORISĆENJA:

Sve fotografije koje će biti korišćene tokom Belgrade Photo Month će nositi ime svojih autora. Korišćenje fotografija može da uključi i objavljivanje u bilo kojoj od publikacija  podržanih od strane medija tokom manifestacije Belgrade Photo Month. Svi učesnici/e u konkursu prihvataju da fotografije koje će biti poslane u okviru konkursa mogu biti korišćene za potrebe marketinga i promovisanje Belgrade Photo Month manifestacije tokom izložbi, kao i u štampanim i digitalnim medijima koji su direktno vezani za Belgrade Photo Month.

Pravila takmičenja:
Tema: KRETANJE
Objavi svoju fotografiju na Instagramu sa haštagom #instabpm2018
Prati @belgradephotomonth
Možete objaviti najviše tri fotografije
Kalendar:
Krajnji rok za prijave: 15. februar 2018.
Objavljivanje spiska odabranih fotografija: 28. februar 2018.
Izložba: april 2018 u Beogradu, Srbija
Rezultati će biti objavljeni na ovoj web stranici www.belgradephotomonth.org

 

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text