FLUID dizajn forum #07 | Workshops

FLUID dizajn forum #07 | Prijavljivanje na radionice!

Prijavljivanje za FLUID radionice otvoreno je do 21. marta 2019. godine!

 

 

FLUID dizajn forum #07/2019 otvorio je prijavljivanje za radionice koje će se održati na Cetinju, od 8. do 11. aprila 2019. godine.

 

 

Planirano je 5 radionica za studente. Prijave su otvorene zaključno sa 21. martom 2019. godine.


Vođe radionica

 

Radionicu pod nazivom “Povratak korenima” vodiće Lazar Bodroža i Nenad Trifunović (Metaklinika, Beograd), asistentknija Sandra Đurović , saradnica na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju. Oni će sa polaznicima radionice pokušati da naprave "nešto" od "nečega", koristeći bazične, predefinisane grafičke elemente. Osim grafičke igre ideja je da se prođe kroz ceo proces kreiranja grafičkog proizvoda od intuitivnog poigravanja u procesu kreacije do neminovne "intelektualizacije", odnosno "odbrane" date kreacije.

Pofesor Frančesko Defilippis (Politecnico di Bari) vodiće radionicu pod nazivom “Re-Fitting Cetinje”, a asistiraće mu Fabio Cataldo, saradnik na Politecnico di Bari. Radionica će istraživati neke od mogućih strategija preoblikovanja zasnovanih na principima održivosti, a koje će uključivati i rešavanje problema energetske efikasnosti i novih formi objekata.

Freelance grafička dizajnerka iz Zagreba, Lana Grahek i njen kolega konceptualni umjetnik i dizajner Niko Mihaljević, predavač na Sveučilištu Sjever, baviće se ulogom dizajna u svakodnevnom životu na najdoslovniji način – prepoznavanjem i rešavanjem realnih problema u realnom okruženju. U tome će im pomoći Srđa Dragović, ilustrator i grafički dizajner iz Podgorice.

Dejan Drašković, grafički dizajner i saradnik na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju, pokušaće da kroz rad sa učesnicima radionice odgovori na osnovna i opšta filozofska pitanja koja uobičajena dizajnerska praksa podrazumeva već usvojenim, obrađenim i rešenim. U skladu sa ovogodišnjom temom FLUID-a oni će se baviti dinamičnim promenama u načinu života i rada koji uslovljavaju promene i u pristupu osnovnim egzistencijalnim pitanjima. Alternativnim kreativnim putevima pokušaće da dođu do novih saznanja i novih mogućnosti rešavanja ovih “večnih dilema”. Asistent radionice Radovan Vukasović, grafički dizajner i animator sa Cetinja.

Ovogodišnja dešavanja na FLUID-u biće zabeležena i kamerom učesnika radionice “FLUID PhotoDocu” koju će voditi poznati crnogorski freelance fotograf Duško Miljanić, uz asistenciju Krsta Vulovića. Radionica će učesnicima pružiti mogućnost da kroz praktičan rad steknu nova znanja i iskustva direktno na terenu.

Osim studentskih radionica, u partnerstvu sa ISU - Institutom za savremenu umetnost Montenegro, biće organizovana i radionca “Prošireno polje – Treća smena” koju će voditi istoričarka umetnosti Maida Gruden, kustoskinja likovnog programa Doma kulture Studentski grad, Beograd i Pavle Ćosić, lingvista, pisac  i umetnik, direketor izdavačke kuće “Kornet” Beograd.

Sedmo izdanje FLUID dizajn foruma biće održano od 8. do 14. aprila 2019. godine. Prva sesija biće održana na Cetinju (8-12. april), a druga u Tivtu (12-14. april). Najavljeno je 20 predavača iz regiona i sveta, 6 radionica, 4 izložbe i oko 120 učesnika foruma.


Asistenti na radionicama

 

Više informacija potražite na ovom linku! 

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services