5. Festival srpskog podzemlja I Poziv andergraund umetnicima

5. Festival srpskog podzemlja I Poziv andergraund umetnicima

Likovni program 5. Festivala srpskog podzemlja posvećenom andregraund kulturi!

Pozivaju se svi vizuelni umetnici koji se osećaju kao pripadnici andergraunda da pošalju svoje radove i predstave se na 5. Festivalu srpskog podzemlja koji se održava 12. i 13. aprila u Hali 6 na Sajmu u Novom Sadu.

 

 

 

Ovogodišnja izložba imaće drugačiji format u odnosu na to kako je bilo u okviru prethodnih izdanja Festivala. Tema je kao i uvek slobodna, ali uz jedan uslov - format radova je ove godine određen, simbolično, formatima koverata. Odnosno, radovi moraju biti dimenzija ili spakovani tako da staju u neku od standardnih, poštanskih koverti. Poslati radovi - crteži, slike, digitalni printovi, kolaži, fotografije, poezija, tekstovi, stikeri, razglednice itd. biće deo prostorne instalacije posvećene fenomenu mejl-arta, pokretu koji je nastao 60-ih godina prošlog veka, među umetnicima koji su koristeći poštanska sredstva tragali za alternativnim neposrednijim načinima komunikacije, slanja svojih poruka svetu, stvarajući internacionalne mreže nezavisne od muzeja, galerija i ustaljenih institucionalnih sistema.

Postupak apliciranja je sledeći:
Potrebno je da zainteresovani pošalju prijavu sa naznakom ZA FSP IZLOŽBU, koja sadrži ime i prezime, broj telefona, na imejl adresu festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com kako bi dobili adresu za slanje radova.

Uz prijavu potrebno je poslati po jednu fotografiju rada (do 100 dpi), naziv rada, dimenzije i po želji - kontakt/web prezentaciju (podatke koje ćemo koristiti u katalogu).

Svaki autor može da pošalje do 10 radova u jednoj koverti standardnih dimenzija. Svi radovi moraju biti čitko potpisani na poleđini. Obratite pažnju i na kovertu koja takođe može da postane deo instalacije. Pored radova, u pismu, pošaljite na jednom papiru sledeće informacije:
•         Ime, prezime
•         Kontakt telefon
•         Imejl adresu
•         Poštansku adresu na koju vraćamo radove
•         Broj poslatih radova

Navedene informacije pošaljete i na imejl adresu festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com kada pošaljete kovertu sa radovima poštom.

Ukoliko ste iz Novog Sada i niste u mogućnosti da pošaljete kovertu sa radovima poštom, možete je ostaviti u CD shopu “Mungos” (Zmaj Jovina 2). I u tom slučaju pošaljite gore navedene podatke na datu imejl adresu.

Rok za slanje prijava i dostavljanje radova je 1. april 2019. godine.

Otvaranje izložbe je 12. aprila 2019. godine.

Izložbu će pratiti štampani materijal sa osnovnim informacijama o učesnicima i radovima.

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services