10. MEDS radionica

10. MEDS radionica

MEDS (Meeting of Design Students), svakog leta organizuje dvonedeljnu internacionalnu radionicu, sa preko 200 studenata i 12 projekata iz različitih kreativnih oblasti kao što su arhitektura, grafički dizajn, fotografija, industrijski i modni dizajn.

 

 

MEDS radionica se događa svake godine u drugoj državi, sa fokusom na različite probleme, teme i pitanja koja pomažu svakom dizajneru da proširi svoje iskustvo i namenjena je studentima i mladima.

Ovo je šansa da dođete u dodir sa drugačijim pristupom dizajnu, različitim tehnikama građenja, tradicijom i novim veštinama.

MEDS je praktična i edukativna praksa koja se jednako fokusira na teorijski kreativni dizajn kao i na izvođenje osmišljenih projekata.

Ovog leta 10. izdanje radionice ‘’Meeting of Design Students’’ održaće se na grčkom ostrvu Spetses.

Tokom 2 nedelje (od 26. jula do 12. avgusta), 200 studenata arhitekture i dizajna iz preko 40 zemalja sveta učestvovaće u intenzivnoj radionici u okviru teme MEMNISO.

Memniso na starogrčkom znači ‘’zapamtiti’’. Ideja ovogodišnje radionice je da napravi spoj tradicionalnih zanata i savremenih veština i dizajna, istražujući nove mougćnosti i učeći od lokalnih majstora zanata. Ciljevi radionice nisu samo učenje od lokalaca, već i razmena znanja i deljenje veština.

Studenti i mladi profesionalci će učestvovati u realizaciji 12 projekata iz različitih kreativnih oblasti kao što su arhitektura, industrijski dizajn, grafički dizajn, modni dizajn i fotgrafija. Takođe će imati priliku da slušaju predavanja, posećuju izložbe i uključe se u društvene aktivnosti kako bi naučili o drugim kulturama, delili iskustva i poboljšali svoje veštine.
Za prijavu je potrebno:
1. Skinuti sa sajta radionice dokument sa opisom ovogodišnje teme radionice i templejt za mini projekat.
2. Dizajnirati mini projekat inspirisan temom Memniso. To može biti: kolaž, video, serija fotografija ili skica ili bilo šta što će pokazati vaše veštine i interesovanja.
3. Popuniti obrazac sa ličnim podacima dostupan na sajtu radionice.

Kotizacija za radionicu iznosi 290€. U tu cenu uračunati su: smeštaj, doručak i večera, wifi, materijali za radionicu, personalizovani  predmeti i brošure kao i popusti u određenim restoranima i barovima na ostrvu.

Facebook

Za sva dodatna pitanja pišite na e-mail medsworkshop.serbia@gmail.com.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services